Zobrazeno 1 - 10
of 360
pro vyhledávání: '"Biological nitrification inhibition"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Konrad Egenolf, Jochen Schöne, Jürgen Conrad, Christina Braunberger, Uwe Beifuß, Jacobo Arango, Frank Rasche
Publikováno v:
Frontiers in Molecular Biosciences, Vol 10 (2023)
Introduction: Biological Nitrification Inhibition (BNI) is defined as the plant-mediated control of soil nitrification via the release of nitrification inhibitors. BNI of Brachiaria humidicola (syn. Urochloa humidicola) has been mainly attributed to
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/162b9dc9f90744828dbfe57fda4b80da
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Gui Wang, Lihui Zhang, Zihan Guo, Dongfang Shi, Huiliang Zhai, Yuan Yao, Tianxue Yang, Shuquan Xin, Haiying Cui, Junqin Li, Jianying Ma, Wei Sun
Publikováno v:
Frontiers in Plant Science, Vol 14 (2023)
IntroductionThe production of root exudates with biological nitrification inhibition (BNI) effects is a strategy adopted by ammonium-N (NH4+‐N) tolerant plant species that occur in N-limited environments. Most knowledge on BNI comes from plant spec
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4222a313d7d942278eb34763020791a9
Publikováno v:
Frontiers of Agricultural Science and Engineering, Vol 9, Iss 2, Pp 177-186 (2022)
● First evidence of BNI capacity in canola. ● BNI level was higher in canola cv. Hyola 404RR than in B. humidicola, the BNI positive control. ● BNI in canola may explain increased N immobilization and mineralization rates following a canola cro
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1367b21c386e4d21a1146c9ef1193d83
Autor:
Mark B. Burnham, Sandra J. Simon, DoKyoung Lee, Angela D. Kent, Evan H. DeLucia, Wendy H. Yang
Publikováno v:
GCB Bioenergy, Vol 14, Iss 3, Pp 393-410 (2022)
Abstract Biological nitrification inhibition (BNI) and plant–microbe competition for ammonium (NH4+) by sorghum (Sorghum bicolor (L.) Moench) have the potential to suppress nitrification, reducing nitrate (NO3−) and nitrous oxide (N2O) production
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d285162a9c6f4a4e82bebb1468e78288
Autor:
Elizabeth M. Baggs, Jill E. Cairns, Blessing Mhlanga, César Daniel Petroli, Jordan Chamberlin, Hannes Karwat, Victor Kommerell, Christian Thierfelder, Eric Paterson, Manje S. Gowda
Publikováno v:
Frontiers in Soil Science, Vol 3 (2023)
Challenges of soil degradation and changing climate pose major threats to food security in many parts of the world, and new approaches are required to close yield and nutrition gaps through enhanced agronomic efficiency. Combined use of mineral ferti
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/edc735a07e664a098d642fb571c2c50d
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 14 (2023)
IntroductionBrachiaria humidicola, a tropical grass, could release root exudates with biological nitrification inhibition (BNI) capacity and reduce soil nitrous oxide (N2O) emissions from grasslands. However, evidence of the reduction effect in situ
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8c9a97412ddb4d7c8c0a7688a69d2772