Zobrazeno 1 - 10
of 72
pro vyhledávání: '"Bio-actives"'
Autor:
Jayashankar Jayaprakash, Lipsa Rani Nath, Siddabasave Gowda B. Gowda, Divyavani Gowda, Shu-Ping Hui
Publikováno v:
Discover Food, Vol 4, Iss 1, Pp 1-24 (2024)
Abstract Lipids are one of the major biomolecules of our life with diverse structures and functions. Dietary lipids are an essential source of nutrients and energy for humans. Even though the mechanisms of dietary lipid absorption and transport are u
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bbeaa01dd7fd426a8472b03770931db3
Publikováno v:
Discover Food, Vol 4, Iss 1, Pp 1-25 (2024)
Abstract In December 2019, a novel coronavirus SARS CoV-2 caused COVID-19 in more than 200 countries. The infection had high mortality and morbidity rates with no specific approved antiviral drugs. Isolation, appropriate hygiene measures, and treatme
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8664aeb72cf64707880b438ee9eb4bbf
Autor:
Ian Oesterle, Kolawole I. Ayeni, Chibundu N. Ezekiel, David Berry, Annette Rompel, Benedikt Warth
Publikováno v:
Environment International, Vol 188, Iss , Pp 108766- (2024)
Early-life exposure to natural and synthetic chemicals can impact acute and chronic health conditions. Here, a suspect screening workflow anchored on high-resolution mass spectrometry was applied to elucidate xenobiotics in breast milk and matching s
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d801ccf34b4d4475a72232b4e0a5f90f
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 15 (2024)
Chromobacterium is a rod-shaped, Gram-negative, facultatively anaerobic bacteria with a cosmopolitan distribution. Just about 160 Chromobacterium violaceum incidents have been reported globally, but then once infected, it has the ability to cause dea
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/99f1b9fa3d894d2497f06bbb972ce7d3
Autor:
İmren ESENTÜRK-GÜZEL, Lüceyn ABDO, Evren ALGIN YAPAR, Engin ESENTÜRK, Derya BÜYÜKKAYHAN, Rakesh K SINDHU
Publikováno v:
Bezmiâlem Science, Vol 10, Iss 5, Pp 666-673 (2022)
Herbal sources contain a variety of bio-actives, which are also called phytochemicals. Many of the herbal bio-actives have therapeutic effects and distinguished chemical properties that allow them favorable candidates for phytomedicines. The history
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ff97568d3bad4ab2ac2b951540db585e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Bulletin of University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca: Food Science and Technology, Vol 77, Iss 1, Pp 101-103 (2020)
The EXCornsEED project combines science, chemistry, biology, engineering and biotechnology tools and knowledge, to develop and validate an integrated process of innovative and highly sustainable extraction/ purification and concentration technologies
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/771c472fa8cf4d408e59a9f66228f64e