Zobrazeno 1 - 10
of 65
pro vyhledávání: '"Bettencourt, Ana Francisca"'
Autor:
Martin, Victor, Bettencourt, Ana Francisca, Fernandes, Maria Helena, Alves, Marta M, Hanafy, Mahmoud, Cui, Zhengrong, Gomes, Pedro Sousa, Santos, Catarina
Publikováno v:
In Surfaces and Interfaces March 2024 46
Autor:
Martin, Victor1,2 (AUTHOR) vmartin@fmd.up.pt, Bettencourt, Ana Francisca3 (AUTHOR) asimao@ff.ulisboa.pt, Santos, Catarina4,5 (AUTHOR) catarina.santos@estsetubal.ips.pt, Fernandes, Maria Helena1,2 (AUTHOR) mhfernandes@fmd.up.pt, Gomes, Pedro Sousa1,2 (AUTHOR) pgomes@fmd.up.pt
Publikováno v:
Cells (2073-4409). Sep2023, Vol. 12 Issue 18, p2244. 14p.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Martin, Victor, Bettencourt, Ana Francisca, Fernandes, Maria Helena, Alves, Marta M, Hanafy, Mahmoud, Cui, Zhengrong, Gomes, Pedro Sousa, Santos, Catarina
Publikováno v:
In Surfaces and Interfaces May 2024 48
Autor:
Bettencourt, Ana Francisca, Feliz, Marina, Sousa, Catarina, Gonçalves, Lídia, Neves, Cristina Bettencourt
Publikováno v:
In Revista Portuguesa de Estomatologia, Medicina Dentária e Cirurgia Maxilofacial July-September 2016 57(3):125-131
Titanium Dioxide Nanoparticles molecular effects: Internalization in the Human Intestinal Epithelium
Autor:
Rolo, Dora, Pereira, Joana FS, Matos, Paulo, Gonçalves, Lídia, Bettencourt, Ana Francisca, Jordan, Peter, Silva, Maria João, Louro, Henriqueta
publicado em: Environ Mol Mutagen. 2021;62(S1):42 (P11). https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1002/em.22458 The use of titanium dioxide nanoparticles (TiO2-NPs) as food additive and in food packaging demands a thorough assessment of their pote
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______2016::213a85346a9d8f6cca79b470c693cf89
https://hdl.handle.net/10400.18/7849
https://hdl.handle.net/10400.18/7849
Autor:
Rolo, Dora, Pereira, Joana F.S., Matos, Paulo, Gonçalves, Lídia, Bettencourt, Ana Francisca, Jordan, Peter, Silva, Maria João, Louro, Henriqueta
Introduction: The increased use of titanium dioxide nanoparticles (TiO2-NPs) as a food additive demands a thorough assessment of their potential risk for human health. Via oral exposure they may lead to adverse local or systemic outcomes, and few stu
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______2016::2f8f3765d40e461bc5f1b81827a5e2ec
https://hdl.handle.net/10400.18/7843
https://hdl.handle.net/10400.18/7843
Autor:
Louro, Henriqueta, Vieira, Adriana, Gramacho, Ana Catarina, Rolo, Dora, Vital, Nádia, Martins, Carla, Assunção, Ricardo, Alvito, Paula, Gonçalves, Lídia, Bettencourt, Ana Francisca, Silva, Maria João
Titanium dioxide nanomaterials (TiO2) have been frequently applied as food additives, in pharmaceuticals and in personal care products, such as toothpastes. Despite some regulators like EFSA concluded that the absorption of orally administered TiO2 i
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______2016::3233dd58bbc7b682d5a644523c04c437
https://hdl.handle.net/10400.18/7226
https://hdl.handle.net/10400.18/7226
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.