Zobrazeno 1 - 10
of 87
pro vyhledávání: '"Betalamic acid"'
Publikováno v:
Food Chemistry: Molecular Sciences, Vol 4, Iss , Pp 100089- (2022)
Betalains are water-soluble nitrogenous pigments with coloring properties and antioxidant activities, which is why they have been incorporated into several foods. However, their use is limited by their instability in response to different factors, su
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a9fa33f5ce454e3b98d8a1da32d6250c
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Daniele Aiello, Hendrik Jonas, Anna Carbone, Daniela Carbone, Camilla Pecoraro, Luisa Tesoriere, Jens Köhler, Bernhard Wünsch, Patrizia Diana
Publikováno v:
Molecules, Vol 27, Iss 21, p 7423 (2022)
Natural products are an excellent source of inspiration for the development of new drugs. Among them, betalains have been extensively studied for their antioxidant properties and potential application as natural food dyes. Herein, we describe the sev
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/26c961918f1c47e58a1cb516957dfdd0
Autor:
Luis Eduardo Contreras-Llano, M. Alejandra Guerrero-Rubio, José Daniel Lozada-Ramírez, Francisco García-Carmona, Fernando Gandía-Herrero
Publikováno v:
mBio, Vol 10, Iss 2 (2019)
ABSTRACT The biosynthesis of antioxidant pigments, namely, betalains, was believed to be restricted to Caryophyllales plants. This paper changes this paradigm, and enzyme mining from bacterial hosts promoted the discovery of bacterial cultures produc
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/da58f584fd8b437b91e4e984bedb6072
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Fabio Luis Forti, Arthur B. Fernandes, Caroline O. Machado, Ernani Pinto, Barbara C. Freitas-Dörr, Jacinto Sá, Erick Leite Bastos, Letícia Christina Pires Gonçalves, Mônica Lopes-Ferreira, Lilian C. Russo, Mohamed Abdellah, Felipe Augusto Dörr, Amanda Capistrano Pinheiro
Publikováno v:
Repositório Institucional da USP (Biblioteca Digital da Produção Intelectual)
Universidade de São Paulo (USP)
instacron:USP
Science Advances
Universidade de São Paulo (USP)
instacron:USP
Science Advances
The red pigments of beets are used to produce BeetBlue, a biocompatible blue dye.
Blue natural pigments are rare, especially among plants. However, flowering species that evolved to attract Hymenoptera pollinators are colored by blue anthocyanin
Blue natural pigments are rare, especially among plants. However, flowering species that evolved to attract Hymenoptera pollinators are colored by blue anthocyanin
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of Agricultural and Food Chemistry. 65:675-689
Betalains are vacuolar pigments composed of a nitrogenous core structure, betalamic acid. Betalamic acid condenses with imino compounds (cyclo-DOPA/its glucosyl derivates) or amino acids/derivates to form violet betacyanins and yellow betaxanthins. T