Zobrazeno 1 - 10
of 126
pro vyhledávání: '"Betalain Pigments"'
Publikováno v:
Molecules, Vol 28, Iss 17, p 6405 (2023)
This research compares the extraction of betalains (betacyanin and betaxanthin) and total phenolic content using citric acid and aqueous–ethanol solutions. The aim is to find an environmentally sustainable alternative solvent for extracting these c
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/02b8c133a6864b8fa5dd8a7d10627ec5
Publikováno v:
AIMS Agriculture and Food, Vol 5, Iss 4, Pp 563-577 (2020)
Beetroot is a vegetable known since antiquity, valued due to its high pro-health potential resulting from the high content of betalaine pigments, mainly betanin. Due to the allergenic nature of this compound, there may be some of the restrictions con
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b07fbd1174134bc7898cb36995e294da
Autor:
Jan Bárta, Veronika Bártová, Tereza Šindelková, Markéta Jarošová, Zuzana Linhartová, Jan Mráz, Jan Bedrníček, Pavel Smetana, Eva Samková, Ivana Laknerová
Publikováno v:
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, Vol 70, Iss 4, Pp 377-385 (2020)
Powders prepared from freeze-dried roots of six beetroot ( Beta vulgaris L.) cultivars with red (cv. D'Egypte, Karkulka, Betina, Alexis), yellow (cv. Burpee's Golden) or red-white (cv. Chioggia) colour of root flesh were evaluated before and after bo
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3608b6cd191f4324a6fd45b77fd297f7
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Jolanta Gawałek
Publikováno v:
Molecules, Vol 26, Iss 21, p 6700 (2021)
Experiments detailing the spray drying of fruit and vegetable juices are necessary at the experimental scale in order to determine the optimum drying conditions and to select the most appropriate carriers and solution formulations for drying on the i
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2d34bbf1ffc4415f98996b40018e7817
Publikováno v:
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, Vol 67, Iss 2, Pp 123-128 (2017)
Red beets and their products are mainly consumed after processing. In this study, the effect of pH on changes in antioxidant capacity (AC) and the content of betalain pigments were analysed during the heating of a betalain preparation solution. With
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0226cbc678c5491cbe825d63edda006e
Autor:
Sandra Dias, Elisabete M. S. Castanheira, A. Gil Fortes, David M. Pereira, M. Sameiro T. Gonçalves
Publikováno v:
Foods, Vol 9, Iss 6, p 771 (2020)
The aim of this work was to evaluate the color stability of betalain- and anthocyanin-rich extracts in yogurt-like fermented soy, in order to develop a preliminary understanding of how these pigments behave in this type of food system during storage
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6a7f7cce6af24f17baddc1af4013a25f
Autor:
Sandra Dias, Elisabete M. S. Castanheira, A. Gil Fortes, David M. Pereira, A. Rita O. Rodrigues, Regina Pereira, M. Sameiro T. Gonçalves
Publikováno v:
Molecules, Vol 25, Iss 9, p 2241 (2020)
The possibility of obtaining a carmine or pink color on ordinary cooked ham by applying natural dyes from three plant species, namely red radish (Raphanus sativus L.), hibiscus (Roselle sabdariffa L.) and red beetroot (Beta vulgaris L.), was investig
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/150afd69bcc9432eae72424f423fe5a9
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.