Zobrazeno 1 - 10
of 150
pro vyhledávání: '"Berberis microphylla"'
Autor:
Antonieta Ruiz, Marco Meneses, Benjamín Varas, Juan Araya, Carola Vergara, Dietrich von Baer, Patricio Hinrichsen, Claudia Mardones
Publikováno v:
Horticulturae, Vol 10, Iss 5, p 458 (2024)
Berberis microphylla, commonly known as calafate, is one of the most promising species of Chilean Patagonia to be domesticated, due to its anthocyanin-rich berries. The main aim of this study was to understand the genetic structure of the wild popula
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/90bfb3fb1fe54c89bda81825f522ad34
Publikováno v:
Ecología Austral, Vol 33, Iss 1 (2023)
Las plantaciones de Pinus ponderosa establecidas en la estepa patagónica ponen en riesgo funciones ecosistémicas si no se las maneja apropiadamente. La respuesta de los arbustos ante las variaciones lumínicas que provocan las forestaciones e inter
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0e97ddc462694b2e91469c5a0b7e01f2
Publikováno v:
Ecología Austral, Vol 32, Iss 3 (2022)
Los productos forestales no madereros (PFNM), como los frutos silvestres, son de gran importancia para las comunidades rurales y los grupos sociales vulnerables debido al ingreso económico que permiten y al rol que cumplen en su alimentación. Para
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bac83b1d2318401bb2ba79919114c234
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Lia Olivares-Caro, Daniela Nova-Baza, Claudia Radojkovic, Luis Bustamante, Daniel Duran, Daniela Mennickent, Victoria Melin, David Contreras, Andy J. Perez, Claudia Mardones
Publikováno v:
Antioxidants, Vol 12, Iss 2, p 304 (2023)
Polyphenols are bioactive substances that participate in the prevention of chronic illnesses. High content has been described in Berberis microphylla G. Forst (calafate), a wild berry extensively distributed in Chilean–Argentine Patagonia. We evalu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/548afead7e8b47aea6b089c20ab9d9e0
Autor:
Fernando Pinto-Morales, Jorge Retamal-Salgado, María Dolores López, Nelson Zapata, Rosa Vergara-Retamales, Daniela Palma
Publikováno v:
Agronomy, Vol 12, Iss 9, p 2146 (2022)
Calafate (Berberis microphylla G. Forst) is an evergreen shrub with blue berries that grows naturally in Patagonia, in South America. It has beneficial nutraceutical characteristics for human health. The objective of the research was to evaluate the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6ef0814d2c4b4ce5be4eb303a882d023
Kniha
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
María E. Romero-Román, Mauricio Schoebitz, Jorge Fuentealba, Cristina García-Viguera, María D. López Belchí
Publikováno v:
Antioxidants, Vol 10, Iss 11, p 1830 (2021)
Calafate is a berry rich in anthocyanins that presents higher content of polyphenols than other fruits. Its compounds have been described previously, however, the potential thereof in preventing and treating degenerative disorders has not yet been st
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3df6c758a2f9462c88da01be14e26683