Zobrazeno 1 - 10
of 154
pro vyhledávání: '"Behare P"'
Autor:
Soniya Ashok Ranveer, Vaishali Dasriya, Md Faruque Ahmad, Harmeet Singh Dhillon, Mrinal Samtiya, Eman Shama, Taruna Anand, Tejpal Dhewa, Vishu Chaudhary, Priya Chaudhary, Pradip Behare, Chand Ram, Dharun Vijay Puniya, Gulab D. Khedkar, António Raposo, Heesup Han, Anil Kumar Puniya
Publikováno v:
npj Science of Food, Vol 8, Iss 1, Pp 1-13 (2024)
Abstract Bacteriophages infect and replicate inside a bacterial host as well as serve as natural bio-control agents. Phages were once viewed as nuisances that caused fermentation failures with cheese-making and other industrial processes, which lead
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/966769d4550f4d15a3fe134a02c7f9e5
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Manorama Kumari, Basavaprabhu Haranahalli Nataraj, Writdhama G. Prasad, Syed Azmal Ali, Pradip V. Behare
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 19, p 3595 (2023)
Exopolysaccharides (EPS) are acknowledged for their diverse functional and technological properties. This study presents the characterization of EPS400, an acidic exopolysaccharide sourced from the native probiotic Limosilactobacillus fermentum NCDC4
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1b283668332c4a98b467e21c3a3a0eaa
Autor:
Sachin Kumar, Brijesh Kumar, Rakesh Chouraddi, Manika Bhatia, H.M. Rashmi, Pradip Vishnu Behare, Nitin Tyagi
Publikováno v:
Current Research in Biotechnology, Vol 4, Iss , Pp 275-289 (2022)
This research was aimed at the development of a probiotic Lactobacillus culture for administration to cattle calves to treat and/or prevent gastrointestinal disorders, as an alternative to antibiotics. A total of 41 lactic acid bacteria (LAB) strains
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e313f8154ad342ba9338bee1628bdac7
Autor:
Manorama Kumari, Rolly Kumari, Basavaprabhu Haranahalli Nataraj, Prashant Ashok Shelke, Syed Azmal Ali, Ravinder Nagpal, Pradip V. Behare
Publikováno v:
Current Research in Food Science, Vol 6, Iss , Pp 100478- (2023)
Iron is a micronutrient essential for human health and physiology. Iron-deficiency anemia, the most common form of anemia, may occur from an iron homeostasis imbalance. Iron fortification is a promising and most sustainable and affordable solution to
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2f7c05238a4b4a5fb6a801a5f44adcb6
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Current Research in Food Science, Vol 4, Iss , Pp 646-654 (2021)
The present study was designed to bio-fortify the soymilk (per se a B12-free plant food matrix). The PCR-based screening characterized the human fecal samples (4 out of 15 tested) and correspondingly identified novel lactobacilli isolates (n = 4) for
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/81faf234220946e6b7a9a905c98064cc