Zobrazeno 1 - 10
of 29
pro vyhledávání: '"Bazarnova Julia"'
Publikováno v:
BIO Web of Conferences, Vol 29, p 01021 (2021)
The mainstream of healthy nutrition during the new coronavirus pandemic is adequate and balanced nutrition based on strengthening human immunity. The authors consider the main aspects of developing theory and practice of adequate nutrition using inno
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/348bc29387c047048d975e5c3c15a446
Autor:
Bazarnova Julia, Eliseeva Svetlana, Zhilinskaya Nadezhda, Barsukova Natalya, Aronova Ekaterina, Korzh Aleksey
Publikováno v:
E3S Web of Conferences, Vol 161, p 02005 (2020)
The human microbiota is formed under the influence of external factors, among which a healthy diet plays a key role. The modern people microbiome changes under human eating behavior, stressful factors, agricultural industrialization, increased enviro
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d9b031f5c87b4fe8b1bade41d7fd717b
Autor:
Popova Larisa, Tsyrulnikova Anzhelika, Vershilov Sergey, Bazarnova Julia, Aronova Ekaterina, Osetrova Ludmila
Publikováno v:
E3S Web of Conferences, Vol 140, p 02007 (2019)
Based on the unsaturated derivatives of polyfluoroalkanols chemical products are used to protect solid and fibrous materials surface from the effects of water, oils and other pollutants. A method for obtaining allyl ethers of polyfluoroalkanols (poly
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2913cee39c1a466fa690939be1dd197d
Autor:
Bolotnikova Olga, Bazarnova Julia, Aronova Ekaterina, Mikhailova Natalia, Bolotnikova Tatiana, Pu Jing
Publikováno v:
E3S Web of Conferences, Vol 140, p 02008 (2019)
The xylose-assimilating capacity of yeast Pachysolen tannophilus to utilize sugars in spent sulphite liquor samples (pulp mill waste) with a different concentration of hexoses and pentoses was studied. The consumption of hexoses (D-glucose, D-mannose
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fddab1efc7504a39ad85da7e8586a9ed
Autor:
Đurović, Saša, Micić, Darko, Pezo, Lato, Radić, Danka, Bazarnova, Julia G., Smyatskaya, Yulia A., Blagojević, Stevan
Publikováno v:
In Food Chemistry: X 30 March 2022 13
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
chemistry of plant raw material; No 1 (2023); 273-278
Химия растительного сырья; № 1 (2023); 273-278
Химия растительного сырья; № 1 (2023); 273-278
The attention of Russian and foreign scientists is focused on obtaining secondary plant metabolites, including phenolic compounds, due to their pharmacological activity. The Juglans regia L. pellicles are a promising raw source for the production of
Autor:
Đurović, Saša, Kojić, Ivan, Radić, Danka, Smyatskaya, Yulia A., Bazarnova, Julia G., Filip, Snežana, Tosti, Tomislav
Publikováno v:
International Journal of Molecular Sciences; Mar2024, Vol. 25 Issue 6, p3430, 19p
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.