Zobrazeno 1 - 10
of 155
pro vyhledávání: '"Barley grains"'
Autor:
I. D. Busov, M. A. Genaev, E. G. Komyshev, V. S. Koval, T. E. Zykova, A. Y. Glagoleva, D. A. Afonnikov
Publikováno v:
Вавиловский журнал генетики и селекции, Vol 28, Iss 4, Pp 443-455 (2024)
Analysis of hyperspectral images is of great interest in plant studies. Nowadays, this analysis is used more and more widely, so the development of hyperspectral image processing methods is an urgent task. This paper presents a hyperspectral image pr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9e66e51ab9d04ebdb291e0fe935d8873
Autor:
E. G. Komyshev, M. A. Genaev, I. D. Busov, M. V. Kozhekin, N. V. Artemenko, A. Y. Glagoleva, V. S. Koval, D. A. Afonnikov
Publikováno v:
Вавиловский журнал генетики и селекции, Vol 27, Iss 7, Pp 859-868 (2023)
The pigment composition of plant seed coat affects important properties such as resistance to pathogens, pre-harvest sprouting, and mechanical hardness. The dark color of barley (Hordeum vulgare L.) grain can be attributed to the synthesis and accumu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/73359226eb7a42769048db01ea8d35e6
Publikováno v:
Baghdad Science Journal, Vol 21, Iss 4 (2024)
The effect of barley seed extracts on the corrosion of carbon steel in 1M hydrochloric acid at different temperatures was investigated from the perspective of their potential use as green inhibitors in the cleaning and descaling processes in heat exc
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/105e54bd2b1941ef86d0a42666f2a3e0
Autor:
Yawen Zeng, Hafiz Ghulam Muhu-Din Ahmed, Xia Li, Li’e Yang, Xiaoying Pu, Xiaomeng Yang, Tao Yang, Jiazhen Yang
Publikováno v:
Molecules, Vol 29, Iss 13, p 3110 (2024)
Nutritional therapy, for example through beer, is the best solution to human chronic diseases. In this article, we demonstrate the physiological mechanisms of the functional ingredients in beer with health-promoting effects, based on the PubMed, Goog
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/84f7e708cdf64072b19f5c5760dcb0c3
Autor:
Doaa Ibrahim, Hassainen I. El-sayed, Elsabbagh R. Mahmoud, Ghada I. Abd El-Rahman, Shefaa M. Bazeed, Abdelwahab A. Abdelwarith, Aya Elgamal, Samah S. Khalil, Elsayed M. Younis, Asmaa T. Y. Kishawy, Simon J. Davies, Abdallah E. Metwally
Publikováno v:
Veterinary Sciences, Vol 10, Iss 10, p 594 (2023)
The present and future high demand of common cereals as corn and wheat encourage the development of feed processing technology that allows for the dietary inclusion of other cereals of low nutritional value in poultry feeding. Barley grains contain a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/335615c6fced4f67bf5506687564d8c8
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Indian Journal of Animal Sciences, Vol 90, Iss 3 (2020)
This study was taken up to assess the extent to which kinnow mandarin (Citrus reticulata) waste (KW) could substitute cereal grains in the concentrate mixture and empty pea (Pisum sativum) pods (EPPs) as that of berseem (Trifolium alexandrium) hay in
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bca5e9db9042474ba42aea23005a828b