Zobrazeno 1 - 10
of 1 670
pro vyhledávání: '"Banfi, L."'
Autor:
Banfi L; Department of Chemistry and Industrial Chemistry, University of Genoa, Via Dodecaneso 31, 16146, Genova, Italy. luca.banfi@unige.it., Lambruschini C; Department of Chemistry and Industrial Chemistry, University of Genoa, via Dodecaneso 31, 16146, Genova, Italy.
Publikováno v:
Molecular diversity [Mol Divers] 2024 Feb; Vol. 28 (1), pp. 1-2.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Vitali Forconesi G; Department of Chemistry and Industrial Chemistry, University of Genova, Via Dodecaneso, 31, 16146 Genova, Italy., Basso A; Department of Chemistry and Industrial Chemistry, University of Genova, Via Dodecaneso, 31, 16146 Genova, Italy., Banfi L; Department of Chemistry and Industrial Chemistry, University of Genova, Via Dodecaneso, 31, 16146 Genova, Italy., Gugliotta D; Department of Chemistry and Industrial Chemistry, University of Genova, Via Dodecaneso, 31, 16146 Genova, Italy., Lambruschini C; Department of Chemistry and Industrial Chemistry, University of Genova, Via Dodecaneso, 31, 16146 Genova, Italy., Nola M; Department of Chemistry and Industrial Chemistry, University of Genova, Via Dodecaneso, 31, 16146 Genova, Italy., Riva R; Department of Chemistry and Industrial Chemistry, University of Genova, Via Dodecaneso, 31, 16146 Genova, Italy., Rocca V; Department of Chemistry and Industrial Chemistry, University of Genova, Via Dodecaneso, 31, 16146 Genova, Italy., Moni L; Department of Chemistry and Industrial Chemistry, University of Genova, Via Dodecaneso, 31, 16146 Genova, Italy.
Publikováno v:
Molecules (Basel, Switzerland) [Molecules] 2024 Apr 10; Vol. 29 (8). Date of Electronic Publication: 2024 Apr 10.
Autor:
Raboni F; Università degli Studi di Genova, Dipartimento di Chimica e Chimica Industriale, via Dodecaneso 31, 16146, Genova, Italy., Galatini A; Università degli Studi di Genova, Dipartimento di Chimica e Chimica Industriale, via Dodecaneso 31, 16146, Genova, Italy., Banfi L; Università degli Studi di Genova, Dipartimento di Chimica e Chimica Industriale, via Dodecaneso 31, 16146, Genova, Italy., Riva R; Università degli Studi di Genova, Dipartimento di Chimica e Chimica Industriale, via Dodecaneso 31, 16146, Genova, Italy., Pellis A; Università degli Studi di Genova, Dipartimento di Chimica e Chimica Industriale, via Dodecaneso 31, 16146, Genova, Italy.
Publikováno v:
Chembiochem : a European journal of chemical biology [Chembiochem] 2024 Mar 15; Vol. 25 (6), pp. e202300839. Date of Electronic Publication: 2024 Feb 14.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Tomaselli S., La Vitola P., Pagano K., Brandi E., Santamaria G., Galante D., D'Arrigo C., Moni L., Lambruschini C., Banfi L., Lucchetti J., Fracasso C., Molinari H., Forloni G., Balducci C., Ragona L.
Publikováno v:
ACS chemical neuroscience 10 (2019): 4462–4475. doi:10.1021/acschemneuro.9b00241
info:cnr-pdr/source/autori:Tomaselli S.; La Vitola P.; Pagano K.; Brandi E.; Santamaria G.; Galante D.; D'Arrigo C.; Moni L.; Lambruschini C.; Banfi L.; Lucchetti J.; Fracasso C.; Molinari H.; Forloni G.; Balducci C.; Ragona L./titolo:Biophysical and in Vivo Studies Identify a New Natural-Based Polyphenol, Counteracting Ab Oligomerization in Vitro and Ab Oligomer-Mediated Memory Impairment/doi:10.1021%2Facschemneuro.9b00241/rivista:ACS chemical neuroscience/anno:2019/pagina_da:4462/pagina_a:4475/intervallo_pagine:4462–4475/volume:10
info:cnr-pdr/source/autori:Tomaselli S.; La Vitola P.; Pagano K.; Brandi E.; Santamaria G.; Galante D.; D'Arrigo C.; Moni L.; Lambruschini C.; Banfi L.; Lucchetti J.; Fracasso C.; Molinari H.; Forloni G.; Balducci C.; Ragona L./titolo:Biophysical and in Vivo Studies Identify a New Natural-Based Polyphenol, Counteracting Ab Oligomerization in Vitro and Ab Oligomer-Mediated Memory Impairment/doi:10.1021%2Facschemneuro.9b00241/rivista:ACS chemical neuroscience/anno:2019/pagina_da:4462/pagina_a:4475/intervallo_pagine:4462–4475/volume:10
In this study natural-based complex polyphenols, obtained through a smart synthetic approach, have been evaluated for their ability to inhibit the formation of A? oligomers, the most toxic species causing synaptic dysfunction, neuroinflammation, and
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=cnr_________::adda30b6f0181dd349fdbd161a1afa89
https://publications.cnr.it/doc/414274
https://publications.cnr.it/doc/414274
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.