Zobrazeno 1 - 10
of 38
pro vyhledávání: '"B.A. Akinwande"'
Publikováno v:
Journal of Agriculture and Food Research, Vol 14, Iss , Pp 100760- (2023)
Drying conditions such as temperature and duration leads to pepper modifications that can results into quality degradation. In this study matured red fresh Capsicum frutescens var. Baccatum (FB) and Capsicum frutescens var longum (FL) were dried usin
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6b5a36d06c8d4fa2997c1aaefc831e27
Publikováno v:
Cogent Food & Agriculture, Vol 3, Iss 1 (2017)
In this study, resistant starch (RS), type 3, was prepared by debranching, steam cooking and storage of cassava native starch obtained from two Nigeria varieties (TMS 30572 and 98/0581). The native starch samples were debranched with isoamylase enzym
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ed10f6b7ee8147fc8ad1a4452db18eda
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of the Saudi Society of Agricultural Sciences, Vol 19, Iss 2, Pp 174-178 (2020)
This study investigated the suitability of Orange Fleshed Sweet Potato (OFSP) and sclerotium of Pleurotus tubberegium in the production of cookies. Cookies were prepared from the blends of OFSP and sclerotium in varying proportions of 100:0, 90:20, 8
Autor:
Lukuman Akande Azeez, Folake Samuel, Adebayo Abass, B.A. Akinwande, Rachel Oluwatoyin Opasola
Publikováno v:
Nutrition & Food Science. 49:1051-1062
Purpose The purpose of this study is to compare food consumption and dietary diversity in smallholder cassava value chain households (CVCHs) and non-cassava value chain households (non-CVCHs). Design/methodology/approach A total of 572 rural househol
Publikováno v:
Food Research, Vol 2, Iss 5, Pp 468-473 (2018)
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Muibat Olabisi Bello, Samuel A. Adegbola, Ahmad Tariq Jameel, B.A. Akinwande, Dauda Olurotimi Araromi, Taofiq Bakare, A. O. Alade
Publikováno v:
Separation Science and Technology. 52:1341-1349
Simplex centroid design (SCD) was employed to optimize the mixing of petroleum ether, n-hexane, methanol and ethanol for the extraction of oil (PLO) from Pitanga (Eugenia uniflora L.) leaves, via Soxhlet extraction. The highest yield (54%) of Pitanga
Publikováno v:
Food Control. 119:107467
Plantain is a popular dietary staple in Central and West African countries due to its versatility and excellent nutritional value. Mature unripe plantain finger is usually processed into dried chips by processors using open sun-drying method to reduc