Zobrazeno 1 - 10
of 203
pro vyhledávání: '"B. Farhat"'
Autor:
Naveed Ahmad, Farooq Anwar, Yuegang Zuo, Farheen Aslam, Muhammad Shahid, Ali Abbas, Lamia B. Farhat, Samiah H. Al-Mijalli, Munawar Iqbal
Publikováno v:
Arabian Journal of Chemistry, Vol 15, Iss 12, Pp 104241- (2022)
In this study, wild olive fruits were evaluated for the occurrence of phenolic antioxidant components and valuable nutrients which are distributed wildly in Soon valley of Pakistan. The shade-dried fruits of wild olive were extracted using different
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/61300fb82b1046ff9387cbeb841a6092
Autor:
Naveed Ahmad, Farooq Anwar, Ali Abbas, Muhammad Shahid, Mengfei Tian, Chunjian Zhao, Samiah H. Al-Mijalli, Lamia B. Farhat, Munawar Iqbal
Publikováno v:
Arabian Journal of Chemistry, Vol 15, Iss 12, Pp 104240- (2022)
The present study reports the phenolic antioxidants and phytonutrients profiling in the wild jujube fruits which are naturally grown in Soon valley of Pakistan. Phenolic antioxidant components were recovered from shade-dried wild jujube fruits using
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a761697b44364f27bfb8e2194d8573da
Autor:
Mahwish Bashir, Farzana Majid, Ismat Bibi, Javeria Mushtaq, Adnan Ali, Lamia B. Farhat, Khadijah M. Katubi, Norah Alwadai, M.I. Khan, Munawar Iqbal
Publikováno v:
Arabian Journal of Chemistry, Vol 15, Iss 11, Pp 104194- (2022)
In the present investigation, ZnO nanoflakes was prepared via sonochemical synthesis route. Effect of ultrasonic treatment time was studied based on structural, morphological and optical properties. X-ray diffraction (XRD) reveals the formation of wu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a82f5c568ff040d7b86ba88753977565
Autor:
Farhat Jubeen, Nida Zahra, Zill-i-Huma Nazli, Muhammad K. Saleemi, Farheen Aslam, Iram Naz, Lamia B. Farhat, Asmaa Saleh, Samar Z. Alshawwa, Munawar Iqbal
Publikováno v:
Toxins, Vol 14, Iss 8, p 547 (2022)
Contamination of edible oils with aflatoxins (AFs) is a universal issue due to the detrimental effects of aflatoxins on human health and the fact that edible oils are a major source of fungal growth, particularly storage fungi (Aspergillus sp.). The
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2a44b3d1836d4303818802ef7df12a90
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
D. Rombaut, C. Lefevre, B. Farhat, S. Bondu, A. Letessier, A. Lesieur-Pasquier, D. Castillo-Guzman, M. Leduc, S. Hartono, V. Chesnais, R. Mangione, I. Boussaid, A. Houy, D. Bouscary, L. Willems, N. Chapuis, O. Kosmider, S. Park, S. Raynaud, T. Cluzeau, E. Clappier, P. Fenaux, L. Ades, R. Margueron, M. Wassef, S. Alsafadi, E. Solary, A. Constantinou, M.-H. Stern, B. Palancade, N. Droin, B. Miotto, F. Chédin, M. Fontenay
Publikováno v:
Leukemia Research. 128:107192
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
European Journal of Nutrition & Food Safety. :20-25
Aim: To develop value added products from Tamarind kernel powder (TKP). Place and Duration of Study: Department of Food Science and Nutrition, Community Science College and Research Institute, Madurai. Methodology: The nutritional value of TKP and th
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.