Zobrazeno 1 - 10
of 104
pro vyhledávání: '"B. Žlender"'
Autor:
B. Žlender, P. Jelušič
Publikováno v:
Geosynthetics International. 28:479-490
The article presents an experimental study of a geosynthetic-reinforced soil (GRS) bridge abutment (BA). The BAs are seated on a saturated soft foundation layer and support a 16 m long concrete bridge. Laboratory tests were conducted on the foundatio
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
P. Jelušič, B. Žlender
Publikováno v:
Geosynthetics International. 25:150-163
The paper presents an optimal design for piled embankments with basal reinforcement based on multi-parametric mixed-integer non-linear programming (MINLP) optimization. For this purpose, an optimization model, PILEM, was developed. The model comprise
Autor:
Mila Tomović, Predrag Ikonić, B. Žlender, Branislav Šojić, Marija Jokanović, Tatjana Tasić, Đorđe Okanović, Žarko Kevrešan, Vladimir Tomović, Snežana Škaljac
Publikováno v:
Acta Alimentaria. 45:190-197
Physical (pH and L*a*b* values) and chemical (moisture, protein, total fat, total ash, K, P, Na, Mg, Ca, Zn, Fe, Cu, and Mn) characteristics of offal consisting of the tongue, heart, lungs, liver, spleen, kidney, brain, and spinal cord of free-range
Autor:
Tomaž Požrl, Lea Demšar, Ana Penko, Tomaž Polak, Mateja Lušnic Polak, B. Žlender, Damir Kakovič
Publikováno v:
Food Chemistry. 168:372-382
The oxidation processes were studied in chicken patties, enriched with n-3 fatty acids, after 8days of storage at 4°C, under different aerobic conditions, and following heat treatment. Significant effects were seen on lipid and cholesterol oxidation
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Food and Chemical Toxicology. 50:2643-2647
The degradation of a series of polychlorinated biphenyl (PCB) congeners (PCBs 10, 28, 52, 138, 153, 180) in meat emulsions of a frankfurter type was investigated. With a pool of these PCBs added to the meat emulsion, three initial experimental groups
Publikováno v:
Journal of Food Processing and Preservation. 38:97-105
Krvavica is a popular cooked blood sausage that is produced practically everywhere in Slovenia. The aim of this study was to investigate the main characteristics of krvavica produced by different manufacturers across seven informal regions of Sloveni