Zobrazeno 1 - 10
of 18
pro vyhledávání: '"Aysegul Besir"'
Autor:
Mustafa Mortas, Aysegul Besir
Publikováno v:
Food Chemistry Advances, Vol 3, Iss , Pp 100487- (2023)
This study was designed to investigate conditions of the extraction general properties of hemp (Cannabis sativa L.) root using response surface methodology (RSM) for extract. Extraction time, temperature, and hemp root/water ratio parameters were sel
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/813c5e495ef24840a8d39a064038a4bf
Publikováno v:
Brazilian Archives of Biology and Technology, Vol 64 (2022)
Abstract Hydroxymethylfurfural (HMF) is a quality indicator, especially in foods where changes in protein-carbohydrate interactions are observed during the applied process. In this study absorbance and L*, a*, b* values of red color emerged due to th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b471375db97b472b92c9dd31abfbf194
Autor:
OSMAN GUL, ILYAS ATALAR, MUSTAFA MORTAS, FURKAN TURKER SARICAOGLU, AYSEGUL BESIR, LATIFE BETUL GUL, FEHMI YAZICI
Publikováno v:
Anais da Academia Brasileira de Ciências, Vol 94, Iss 1 (2022)
Abstract Hazelnut beverage is a plant-based beverage produced from hazelnut cake as a by-product obtained after cold press extraction. It has high nutritional value and a significant percentage of consumers show interest in it due to its health benef
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/79cfd46f569b4941b4de54c59b5848c9
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
European Food Research and Technology. 248:2995-3002
Publikováno v:
Plant Foods for Human Nutrition.
Publikováno v:
Powder Technology. 426:118672
Publikováno v:
Acta Universitatis Cibiniensis. Series E: Food Technology, Vol 24, Iss 1, Pp 79-87 (2020)
Cayenne peppers (Capsicum annuum L.) were incorporated to ayran aiming to obtain a health promoting ayran with different flavour. The effects on the physico-chemical characteristics, antioxidant and phenolic capacity, counts of Streptococcus, Lactoba