Zobrazeno 1 - 10
of 193
pro vyhledávání: '"Artificial neural network modeling"'
Publikováno v:
In Journal of Building Engineering 1 December 2024 98
Autor:
Reza Rostamzadeh-Renani, Mohammadreza Baghoolizadeh, S. Mohammad Sajadi, Mostafa Pirmoradian, Mohammad Rostamzadeh-Renani, Sh. Baghaei, Soheil Salahshour
Publikováno v:
Alexandria Engineering Journal, Vol 84, Iss , Pp 184-203 (2023)
For conducting an analysis of the experimental data, it is imperative to establish a mathematical correlation between the input and output variables. This entails executing a curve fitting or regression procedure on the data, for which numerous metho
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0cd920bc47ae4c76919f2516f55ea1ba
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Olja Šovljanski, Biljana Lončar, Lato Pezo, Anja Saveljić, Ana Tomić, Sara Brunet, Vladimir Filipović, Jelena Filipović, Jasna Čanadanović-Brunet, Gordana Ćetković, Vanja Travičić
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 1, p 134 (2023)
This study explores the unexploited potential of Artificial Neural Network (ANN) optimization techniques in enhancing different drying methods and their influence on the characteristics of various sweet potato varieties. Focusing on the intricate int
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a122fdcbdcc542f9a547c2da60917f36
Autor:
Srinidhi
Publikováno v:
Chemical Review and Letters, Vol 5, Iss 2, Pp 141-152 (2022)
The research on dye solubility modeling in supercritical carbon dioxide is gaining prominence over the past few decades. A simple and ubiquitous model that is capable of accurately predicting the solubility in supercritical carbon dioxide would be in
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e2795859466d4055a3876cb3297212d9
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Katarina Lisak Jakopović, Irena Barukčić Jurina, Nives Marušić Radovčić, Rajka Božanić, Ana Jurinjak Tušek
Publikováno v:
Fermentation, Vol 9, Iss 9, p 783 (2023)
Background: White brined cheese is one of the most frequently consumed cheeses that is accepted among a large group of consumers, which is largely related to its unique sensory properties, which are characterized by specific technological processes i
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8cc7d796e06d4993bbba3b770c98c854
Autor:
Tea Sokač Cvetnić, Korina Krog, Maja Benković, Tamara Jurina, Davor Valinger, Jasenka Gajdoš Kljusurić, Ivana Radojčić Redovniković, Ana Jurinjak Tušek
Publikováno v:
Separations, Vol 10, Iss 8, p 452 (2023)
In this work, the solid–liquid extraction of bioactive molecules from grape skin was performed using water as the extraction solvent. The effects of extraction time (t = 60, 75, and 90 min), extraction temperature (T = 40, 60, and 80 °C), solid–
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ed2882735aa2416ebdc5063e154838cd