Zobrazeno 1 - 10
of 377
pro vyhledávání: '"Aromatic herbs"'
Autor:
William Aparecido Celestino Lopes, João Carlos Lopes Fernandes, Samira Nascimento Antunes, Marcelo Eloy Fernandes, Irenilza de Alencar Nääs, Oduvaldo Vendrametto, Marcelo Tsuguio Okano
Publikováno v:
AgriEngineering, Vol 6, Iss 3, Pp 2824-2844 (2024)
Correctly identifying and classifying food is decisive in food safety. The food sector is constantly evolving, and one of the technologies that stands out is augmented reality (AR). During practical studies at Companhia de Entreposto e Armazéns Gera
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/08a6dcc38d0f4434b407f80e465b0f4a
Autor:
M. Baston, M. Hernández-F, K. Vázquez, M. Ruiz-Morales, P. Mehner-Karam, M. Sil-Acosta, N. Acevedo, A. Granich-Armenta, K. Holz, A. Cantoral
Publikováno v:
BMC Nutrition, Vol 10, Iss 1, Pp 1-10 (2024)
Abstract Objective To measure dietary and urinary changes in sodium (Na) intake and excretion through the implementation of family gardens with aromatic herbs and workshops for cooking, using the herbs as a substitute for salt and seasoning powder. M
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e31fcbc1c8a346deb7100ded25f9a0ba
Publikováno v:
Separations, Vol 11, Iss 6, p 181 (2024)
Culinary aromatic herbs (CAHs), used worldwide for culinary and industrial purposes, are recognized for their wide range of beneficial health effects including antimicrobial, antioxidant, anti-hyperlipidemic, anti-inflammatory, anti-type 2 diabetes m
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d2657173fb11408e8292b672a5c53fe3
Publikováno v:
Molecules, Vol 29, Iss 5, p 1141 (2024)
Olive oil and herbs, two key components of the Mediterranean diet, are known for their beneficial effects on humans. In our study, we incorporated aromatic and medicinal herbs into local monovarietal olive oils via maceration procedures for enrichmen
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c345d82b008143d083ce0a360f0eac51
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Alessandra Cristina Tomé, Flávio Alves da Silva, Maria Lúcia Guerra Monteiro, Eliane Teixeira Mársico
Publikováno v:
Applied Food Research, Vol 3, Iss 1, Pp 100274- (2023)
This study evaluated the effect of microencapsulated oregano (Origanum vulgare) aqueous extract (MOAE) obtained on the overall quality of ready-to-cook (RTC) fish products made from mechanically separated tilapia meat (MSTM) stored at – 20 °C for
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/891dc4f8bad44fbd90e23362ca540ecc
Autor:
Antonella Rosa, Carla Masala
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 13, Iss 24, p 13083 (2023)
Spices and herbs improve sensory perception and acceptance of foods in subjects with chemosensory deficits. Our study demonstrated that aromatic spices/herbs greatly influenced the sensory perception of an aromatic myrtle bitter liqueur (Mirtamaro) i
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b1f39cc1acb64f7b8ef94c380da01592
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.