Zobrazeno 1 - 10
of 59
pro vyhledávání: '"Ardisia compressa"'
Autor:
Alma Y. Vázquez-Sánchez, Eder C. Lima, Mohamed Abatal, Rasikh Tariq, Arlette A. Santiago, Ismeli Alfonso, Claudia Aguilar, América R. Vazquez-Olmos
Publikováno v:
Molecules, Vol 28, Iss 17, p 6387 (2023)
This study explored the effects of solution pH, biosorbent dose, contact time, and temperature on the Pb(II) biosorption process of natural and chemically treated leaves of A. compressa K. (Raw-AC and AC-OH, respectively). The results show that the s
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2022c7ebdc4e401980f52449c3f3fcfc
Autor:
Maria Vianey Antonio-Gomez, Yolanda Salinas-Moreno, Francisco Hernández-Rosas, Fernando Martínez-Bustos, Isaac Andrade-González, José Andrés Herrera-Corredor
Publikováno v:
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, Vol 71, Iss 3, Pp 299-310 (2021)
The fruit of Ardisia compresssa K. is called chagalapoli and has a high anthocyanin content, with a profile dominated by malvidin derivatives. The aims of this study were: a) to determine optimal conditions (ethanol concentration, pH, and sonication
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/70304ef9565d43a78321be0593068c20
Autor:
María Vianey Antonio-Gómez, Yolanda Salinas-Moreno, Francisco Hernández-Rosas, José Andrés Herrera-Corredor, Adriana Contreras-Oliva
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 10, p 2009 (2023)
The demand for natural pigments in the food industry is increasing. Color and stability of anthocyanins of chagalapoli (Ardisia compressa K.) fruit added to an isotonic beverage as microcapsules and free extract were evaluated at two temperatures (4
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3d94223a34f142888c62a4708d843d4a
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Fernando Martínez-Bustos, Isaac Andrade-González, José Andrés Herrera-Corredor, Maria Antonio-Gomez, Yolanda Salinas-Moreno, Francisco Hernández-Rosas
Publikováno v:
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences. :299-310
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Rubén Jiménez-Alvarado, Angélica Román-Guerrero, L. Hernández-Rodríguez, Francisco Cruz-Sosa, Elvia Joaquín-Cruz, Nancy Alonso-Carrillo
Publikováno v:
Journal of Dispersion Science and Technology. 43:1121-1134
Ardisia compressa K. (ACK) fruits are a potential source of antioxidant compounds like phenolics and anthocyanins. ACK extracts made with aqueous ethanol (E75) yielded the highest total phenolic co...
RESUMEN El objetivo de este estudio fue probar el efecto inhibidor de extractos acuosos de tres especies de plantas sobre la germinación de urediniosporas de la roya del cafeto (Hemileia vastatrix). Se prepararon extractos acuosos de hojas de Ardisi
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::04148a0743409579b5aa7deead4ed300
Autor:
Alberto A. Escobar-Puentes, Fernando Martínez-Bustos, Susana Rincón, Adriana García-Gurrola, Alejandro Zepeda
Publikováno v:
Carbohydrate polymers. 250
In this study, succinylated nanoparticles from normal (NPS-N), high-amylose (NPS-H), and high-amylopectin corn starch (NPS-W) were synthesized, characterized, and studied for the nanoencapsulation of the Ardisia compressa anthocyanins. The nanopartic