Zobrazeno 1 - 10
of 55
pro vyhledávání: '"Arabinogalactan-peptide"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Mervin Poole, Kirsty L. Hassall, Paola Tosi, Liz Howes, Peter R. Shewry, Alison Lovegrove, Abigail J. Wood
Publikováno v:
Cereal Chemistry
Background and objectives The water absorption (WA) of white wheat flour is a major factor affecting processing quality, and millers, therefore, process their wheat to achieve the required level. Although it is likely that WA is determined by the amo
Autor:
José M. Estevez, Eliana Marzol, Yossmayer del Carmen Rondon Guerrero, Martiniano M. Ricardi, Javier Gloazzo Dorosz, Cecilia Borassi, Marina Ciancia, Silvina Mangano, Laercio Pol Fachin, Bianca Villavicencio, Javier Martínez Pacheco, Georg J. Seifert, Silvia M. Velasquez, Hugo Verli, Diana Rosa Rodriguez Garcia, Mariana Carignani Sardoy
Publikováno v:
CONICET Digital (CONICET)
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
instacron:CONICET
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
instacron:CONICET
Root hairs (RHs) develop from specialized epidermal trichoblast cells, whereas epidermal cells that lack RHs are known as atrichoblasts. The mechanism controlling RH cell fate is only partially understood.RH cell fate is regulated by a transcription
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Dimitris Charalampopoulos, Stephen J. Powers, Andrea Monteagudo-Mera, Suzanne Harris, Alison Lovegrove, Peter R. Shewry, Ondrej Kosik
Publikováno v:
European Journal of Nutrition
Purpose To test the prebiotic activity of wheat arabinogalactan-peptide (AGP), which is a soluble dietary fibre composed of arabinogalactan polysaccharide linked to a 15-residue peptide, which accounts for up to 0.4% of the dry weight of wheat flour.
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::38042b533761385873fe603f814b1f7a
https://centaur.reading.ac.uk/81974/8/Harris2019_Article_DeterminationOfThePrebioticAct.pdf
https://centaur.reading.ac.uk/81974/8/Harris2019_Article_DeterminationOfThePrebioticAct.pdf
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Susan E. Marcus, Paola Tosi, Richard Palmer, Delia I. Corol, Mark Wilkinson, Peter R. Shewry, Stephen J. Powers, Gina R. Webster, J. P. Knox, Diana Passmore, Alison Lovegrove, Jane L. Ward
Western blotting, ELISA and 1H-NMR spectroscopy showed that RNAi down-regulation of the wheat Gsp-1 gene resulted in reduced contents of both arabinogalactan peptide (AGP) and grain softness protein (GSP-1) in mature wheat grains confirming that thes
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::083a9e89680041f7f0804e46e099645b
https://repository.rothamsted.ac.uk/download/ccd90b71aad723cccbab218db56552dea50865c6a6bcb37bf9edaa965fd9e857/4561981/1-s2.0-S0733521017300693-main.pdf
https://repository.rothamsted.ac.uk/download/ccd90b71aad723cccbab218db56552dea50865c6a6bcb37bf9edaa965fd9e857/4561981/1-s2.0-S0733521017300693-main.pdf
Publikováno v:
Journal of Cereal Science
Journal of Cereal Science, Elsevier, 2012, 56 (1), pp.91-108. ⟨10.1016/j.jcs.2012.02.010⟩
Journal of Cereal Science, Elsevier, 2012, 56 (1), pp.91-108. ⟨10.1016/j.jcs.2012.02.010⟩
International audience; There is an amazing diversity of cell wall composition and cell wall polysaccharide structure in wheat grain that is only partly explained by the complexity of plant tissues and cell type functions present in this organ. This
Autor:
D Milica Bogdanovic, D Ana Simonovic, B Milan Dragicevic, Milana Trifunović-Momčilov, R Angelina Subotic, I Sladjana Todorovic
Publikováno v:
Archives of Biological Sciences
Archives of Biological Sciences, Vol 68, Iss 4, Pp 737-746 (2016)
Archives of Biological Sciences, Vol 68, Iss 4, Pp 737-746 (2016)
Over 20% of all protein domains are currently annotated as “domains of unknown function” or DUFs. In a recently identified Centaurium erythraea arabinogalactan peptide, CeAGP3 (AGN92423), a conserved DUF1070 domain was found. Since identifying fu
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::94027334f84b31dd90f7e3138e24ff11
http://www.doiserbia.nb.rs/Article.aspx?ID=0354-46641600023S
http://www.doiserbia.nb.rs/Article.aspx?ID=0354-46641600023S