Zobrazeno 1 - 10
of 1 129
pro vyhledávání: '"Antioksidansi"'
Publikováno v:
Kemija u Industriji. 2024, Vol. 73 Issue 7/8, p285-291. 7p.
Publikováno v:
Kemija u Industriji, Vol 73, Iss 7-8, Pp 285-291 (2024)
Upotreba plodova uljane palme (Elaeis guineensis) za proizvodnju ulja od plodova palme seže unatrag nekoliko tisuća godina. Na temperaturi 18 – 20 °C ulje je u krutom stanju, pa se naziva i mast. Ulje ima specifičan kemijski sastav, fizikalna i
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f3b1ae4d947e4026aad938a65ef90e41
Antioksidansi kao specifične bioaktivne molekule svojim antioksidativnim mehanizmima djeluju protektivno na oštećenje mijelina i aksona na način da mogu spriječiti njihovu oksidaciju te djeluju na ekspresiju protuupalnih čimbenika kod različit
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=57a035e5b1ae::44c3da1d2c2da71f7a8de39c293040a6
https://www.bib.irb.hr/1185912
https://www.bib.irb.hr/1185912
Autor:
Fučkar, Nika
Antioksidansi su kemijski spojevi koji inhibiraju oksidaciju, u organizmu reagiraju sa slobodnim radikalima i neutraliziraju njihovo štetno djelovanje. Prekidaju ciklus u kojem slobodni radikali razgrađuju masne kiseline, proteine i DNA, uzrokujuć
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=57a035e5b1ae::85221669fe3ce6a0fe584080ced60092
https://www.bib.irb.hr/1135047
https://www.bib.irb.hr/1135047
Autor:
Cigić, Filip
Polifenoli su sekundarni biljni metaboliti koji prvenstveno biljci služe u obrani od patogena i UV-zračenja. U prirodi postoji više od 8000 polifenolnih spojeva od kojih su flavanoidi najbrojnija skupina. Upravo zbog široke rasprostranjenosti zna
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=57a035e5b1ae::588d0fb7fa5e7d06214cf50bcb6f8174
https://www.bib.irb.hr/1080589
https://www.bib.irb.hr/1080589
Publikováno v:
Arhiv za farmaciju, Vol 68, Iss 1, Pp 1-33 (2018)
Arhiv za farmaciju
Arhiv za farmaciju
It is known that long-term exposure to ultraviolet (UV) radiation causes skin redness, solar erythema or burns, affects the structure of dermal connective tissue, increases the production of free radicals and the expression of matrix metalloproteinas
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Gotal, Elena, Amić, Ana
U predavanju je definiran pojam slobodnih radikala i oksidativnog stresa. Dan je kratak uvod u kumarine i derivate kumarina, te opis dva mehanirma antiokisdacijske aktivnosti. Prikazani su preliminarni rezultati istraživanja antiokisdacijske aktivno
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=57a035e5b1ae::7735e371ca46fc5da7fe6da72596b303
https://www.bib.irb.hr/1038625
https://www.bib.irb.hr/1038625
Autor:
Boskabadi, Hassan1 ghayourm@mums.ac.ir, Moeini, Mahdieh2, Tara, Fatemeh2, Tavallaie, Shima3, Saber, Hamidreza3, Nejati, Raheleh3, Hosseini, Golkoo3, Mostafavi-Toroghi, Hesam3, Ferns, Gordon A. A.4, Ghayour-Mobarhan, Majid3
Publikováno v:
Journal of Medical Biochemistry. 2013, Vol. 32 Issue 3, p227-232. 6p. 2 Charts.