Zobrazeno 1 - 10
of 8 536
pro vyhledávání: '"Antinutrient"'
Publikováno v:
Journal of Nutrition and Food Security, Vol 9, Iss 3, Pp 529-538 (2024)
This study evaluates proximate, antinutrient, and antioxidant activities of raw and processed quinoa flour (RQF and PQF). Product development and sensory evaluation were also addressed to provide prospects for human consumption. Methods: Quinoa was p
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8a52c0551bca40068ef8486673d760ad
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Eridiong O. Onyenweaku, Hema Kesa
Publikováno v:
Health SA Gesondheid: Journal of Interdisciplinary Health Sciences, Vol 29, Iss 0, Pp e1-e8 (2024)
Background: Fruits are excellent sources of micronutrients; hence, their consumption is highly recommended. However, fruit peels, often discarded, despite some being edible have been reported to contain essential nutrients and antioxidants, which con
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/23b26e2921dd46d6af72db6493018662
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
EFFECT OF BOILING CARICA PUBESCENS SEEDS ON ANTINUTRIENT CONTENT AND IN VITRO NUTRIENT DIGESTIBILITY
Autor:
Rahma Wulan Idayanti, Tatik Rohani, Fendi Yayuki, Alfian Nur Syahrul, Ajeng Ayu Saputri, Endang Puji Lestari, Agung Purnomoadi, Endang Purbowati, Mukh Arifin Hadi
Publikováno v:
Biotropia: The Southeast Asian Journal of Tropical Biology, Vol 31, Iss 1 (2024)
This research was conducted to determine the chemical composition and anti-nutritional content of Carica Dieng seeds (Carica pubescens) and their in vitro digestibility after boiling. The process of boiling is frequently employed to reduce antinutrie
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7ed8b33b8ebb4ddd96b72fde7bb05a2a
Publikováno v:
Frontiers in Plant Science, Vol 14 (2023)
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a4a5cb592b16469a8037891b26352daf
Autor:
Mallick SR; Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman Agricultural University, Gazipur, 1706, Bangladesh. sharmila@bsmrau.edu.bd., Hassan J; Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman Agricultural University, Gazipur, 1706, Bangladesh. jhassan@bsmrau.edu.bd., Hoque MA; Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman Agricultural University, Gazipur, 1706, Bangladesh., Sultana H; Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman Agricultural University, Gazipur, 1706, Bangladesh., Kayesh E; Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman Agricultural University, Gazipur, 1706, Bangladesh., Ahmed M; Department of Agroforestry and Environment, Faculty of Forestry and Environment, Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman Agricultural University, Gazipur, 1706, Bangladesh., Ozaki Y; Laboratory of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Kyushu University, Fukuoka, 819-0395, Japan., Al-Hashimi A; Department of Botany and Microbiology, College of Science, King Saud University, 11451, Riyadh, Saudi Arabia., Siddiqui MH; Department of Botany and Microbiology, College of Science, King Saud University, 11451, Riyadh, Saudi Arabia.
Publikováno v:
Scientific reports [Sci Rep] 2024 Sep 17; Vol. 14 (1), pp. 21690. Date of Electronic Publication: 2024 Sep 17.