Zobrazeno 1 - 10
of 73
pro vyhledávání: '"Antiglycative"'
Autor:
Miłosz Nesterowicz, Kamil Klaudiusz Lauko, Karolina Dańkowska, Daria Trocka, Małgorzata Żendzian-Piotrowska, Jerzy Robert Ładny, Anna Zalewska, Mateusz Maciejczyk
Publikováno v:
Frontiers in Pharmacology, Vol 14 (2023)
Introduction: Glycoxidative stress is essential for linking glucose disturbances and cardiovascular diseases. Unfortunately, contemporary antidiabetic drugs do not have an antiglycative effect but only lower blood glucose levels. Therefore, there is
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6abb3a0ee80d4370b602dede66a52d64
Publikováno v:
In Trends in Food Science & Technology October 2022 128:147-159
Autor:
Shima Gharibi, Adam Matkowski, Danial Sarfaraz, Hossein Mirhendi, Hamed Fakhim, Antoni Szumny, Mehdi Rahimmalek
Publikováno v:
Molecules, Vol 28, Iss 12, p 4772 (2023)
The use of by-products from the agri-food industry is a promising approach for production of value-added, polyphenol-rich dietary supplements or natural pharmaceutical preparations. During pistachio nut processing, a great amount of husk is removed,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fb21c9a8f56348559c71d9b1109315a7
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 3, p 529 (2023)
Rice husk is a good source of polyphenols, but it has not been efficiently utilized in food applications yet. Therefore, the aim of this work is to investigate, by in vitro assays, the polyphenolic extract (RHE) capacity of this waste to counteract t
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0b6538117f9640c7a8da69c9100e1e1b
Autor:
Anago, Eugénie, Djogbede, Guilphados, Fiogbe, Ezéchiel Mahougnon Salomon, Segbo, Gaétan Augustin Julien, Akpovi, Dèwanou Casimir
Publikováno v:
International Journal of Biological and Chemical Sciences; Vol. 16 No. 6 (2022); 2930-2944
La fixation d’un ose, fréquemment le glucose, sur les protéines est une réaction biochimique courante entraînant la formation des produits avancés de la glycation (en anglais Advanced Glycation Endproducts, AGEs). L’hyperglycémie permanente
Autor:
Navarro, Marta, Morales, Francisco J. ⁎
Publikováno v:
In Food Chemistry 15 February 2017 217:602-609
Autor:
Navarro, Marta, Morales, Francisco J. ⁎
Publikováno v:
In Food Research International February 2017 92:56-63
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Rahimmalek, Shima Gharibi, Adam Matkowski, Danial Sarfaraz, Hossein Mirhendi, Hamed Fakhim, Antoni Szumny, Mehdi
Publikováno v:
Molecules; Volume 28; Issue 12; Pages: 4772
The use of by-products from the agri-food industry is a promising approach for production of value-added, polyphenol-rich dietary supplements or natural pharmaceutical preparations. During pistachio nut processing, a great amount of husk is removed,