Zobrazeno 1 - 10
of 190
pro vyhledávání: '"Animal blood"'
Publikováno v:
Veterinary World, Vol 17, Iss 3, Pp 564-576 (2024)
Background and Objectives: The adaptive processes and resilience of Mansonia vectors responsible for bioindicators can change in response to climate, land use, and environmental changes. This study evaluated the effects of expanding farmlands with th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b2f6d487ac134e2a858eaaf49f13d5b4
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 9 (2022)
This work aims to investigate a feasible and practical technique for the authentication of edible animal blood food (EABF) using Fourier transform near-infrared (FT-NIR) coupled with fast chemometrics. A total of 540 samples were used, including raw
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0147c13ac6eb452994d50282c403e0f6
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Tamás Csurka, Adrienn Varga-Tóth, Dorottya Kühn, Géza Hitka, Katalin Badak-Kerti, Boglárka Alpár, József Surányi, László Ferenc Friedrich, Klára Pásztor-Huszár
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 9 (2022)
Animal blood is a valuable resource, which is usually not utilized in a value-added way by the industry like other animal by-products, even though it has plenty of benefits in terms of sustainability and human health, particularly against iron defici
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6f5953a1061a4ed389b6e826b5871322
Machine-learning assisted modelling of multiple elements for authenticating edible animal blood food
Publikováno v:
Food Chemistry: X, Vol 14, Iss , Pp 100280- (2022)
Elemental fingerprint coupled with machine learning modelling was proposed for species authentication of the edible animal blood gel (EABG). A total of 25 elements were determined by inductively coupled plasma mass spectrometry (ICP-MS) and atomic ab
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/02e77dfb0e404aefaf201707f874a32b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Foods and Raw Materials, Vol 6, Iss 1, Pp 56-62 (2018)
Due to natural resources scarcity, farm animal blood processing to make functional food products is current task. The most promising direction is the isolation of iron-containing components from blood to obtain food products for the prevention of iro
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/10ae7d5890d74b54a9be3f261a3e7b88