Zobrazeno 1 - 10
of 51
pro vyhledávání: '"Analytical GREEnness Metric"'
Publikováno v:
BMC Chemistry, Vol 18, Iss 1, Pp 1-15 (2024)
Abstract Mathematical manipulation technique has proven to be a very powerful tool for efficient processing and handling of highly overlapped spectra. This work introduced two green and sustainable approaches for the successful recovery of the ternar
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/59bb796452e64e85bce3b14bd24471ac
Autor:
Marina Jurisch, Júlia Célia Lima Gomes, Brícia Marques Parreiras, João Victor Coelho Pimenta, Túlio Miranda Sepulveda, Adriana Nori de Macedo, Brenda Lee Simas Porto, Rodinei Augusti
Publikováno v:
Green Analytical Chemistry, Vol 10, Iss , Pp 100140- (2024)
With a global focus on sustainability and environmental impact, scientists have been prompted to adopt eco-friendly practices. Green analytical chemistry (GAC) promotes energy-efficient equipment, reduction of toxic chemicals, and sustainable waste m
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3794bf88675048229fac7749b7932b30
Autor:
Wannas, Fatimah Abd a, Azooz, Ebaa Adnan b, c, 1, ⁎, Shalan Al-Mushhdi, Abd Ali Abd Al-Hussein d, Naguib, Ibrahim A. e
Publikováno v:
In Journal of Food Composition and Analysis November 2024 135
Autor:
Sathis Kumar Dinakaran, Y. Nitesh, U.L.S.Tulasi Kothapalli, K. Manaswi, R. Alekhya, Harani Avasarala
Publikováno v:
Green Analytical Chemistry, Vol 9, Iss , Pp 100114- (2024)
The literature review uncovers the quantitative analysis of atropine sulfate using either direct determination methods or chemical derivatization techniques. However, in order to innovate upon traditional analytical approaches, an alternative method
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e37a7965c0044f2380e277f05eab25e7
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Francisco Mestre-Manrique, Roser Payà-Pou, Miriam Beneito-Cambra, Ernesto Francisco Simó-Alfonso, Enrique Javier Carrasco-Correa
Publikováno v:
Advances in Sample Preparation, Vol 6, Iss , Pp 100062- (2023)
Green Chemistry can be defined as the design of processes that reduce or eliminate hazardous substances and are described by the 12 Principles of Green Chemistry (PGCs). The PGCs provides a guide of the green characteristics that a chemical process s
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/186aefd37fad4bd7914ab62b1ad71dd7
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 9 (2022)
Geographical indications of agricultural products are characterized by high quality and regional attributes, while they are more likely to be counterfeited by similar products from nearby regions. Accurate discrimination of origin on small geographic
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/23ab32abc5c044c6bd929a4521c71dbd
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Membranes, Vol 12, Iss 7, p 649 (2022)
Honey is part and parcel of our daily nutrition, but in recent times it has been reported to be tainted by the presence of polar substituted phenols purported from the use of pesticides, herbicides, antimicrobial agents, etc. Honey’s viscous nature
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f31905cac77d4d859d6c519ddea4e951