Zobrazeno 1 - 10
of 53
pro vyhledávání: '"Amazon fruits"'
Autor:
Alex Y. Llatas, Heiner Guzmán, Fernando Tello, Roger Ruiz, Jessy Vásquez, Grisel Chiroque, Jhony Mayta-Hancco, Melina L. M. Cruzado-Bravo, Hubert Arteaga, Erick Saldaña, Juan D. Rios-Mera
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 11, p 1619 (2024)
Meat products are known for their lipid profile rich in saturated fats and cholesterol, and also for the formation of oxidation compounds; therefore, a reduction in animal fat may result in a product less harmful to health. Pijuayo is an Amazon fruit
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/347111a1cfe24f21b2a511ef7c64523a
Autor:
Adenilson S. Barroso, Lais T. Massing, Chieno Suemitsu, Rosa Helena V. Mourão, Pablo Luis B. Figueiredo, José Guilherme S. Maia
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 10, p 1490 (2024)
Native and exotic fruits from the Amazon have varied characteristics, with aroma being a decisive factor in their acceptance for medicinal use as a nutraceutical supplement. This work aimed to analyze the chemical constituents of the volatile concent
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1ad8b85337ec4875a0ceb56b3d492caa
Autor:
Heiner Guzmán, Alex Y. Llatas, Hubert Arteaga, Erick Saldaña, Fernando Tello, Juan D. Rios-Mera
Publikováno v:
Biology and Life Sciences Forum, Vol 26, Iss 1, p 78 (2023)
This study aimed to evaluate the incorporation of peach palm (PP) pulp and peel flours as substitutes for animal fat (25 and 50% substitution) in beef-based burgers. Incorporation of PP flours reduced hardness, springiness, cohesiveness, chewiness, f
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/60ef34e754834d46ae9901548a8cfaef
Autor:
Raioní K. Pantoja, Camila Fernanda B. Albuquerque, Rafael A. do Nascimento, Lênio José G. De Faria, José Guilherme S. Maia, William N. Setzer, Tais Gratieri, Joyce Kelly R. da Silva
Publikováno v:
Molecules, Vol 28, Iss 8, p 3477 (2023)
Pouteria macrophylla (cutite) fruits are rich in phenolic acids, resulting in antioxidant and skin depigmenting activity. The aim of this study, then, is to evaluate the cutite extract stability under three variations of light, time, and temperature
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/931752e9aad5485d8af7186bca266a06
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Isadora Cordeiro dos PRAZERES, Alessandra Ferraiolo Nogueira DOMINGUES, Ana Paula Rocha CAMPOS, Ana Vânia CARVALHO
Publikováno v:
Acta Amazonica, Vol 47, Iss 2, Pp 103-110 (2017)
ABSTRACT Snack bars were launched on the market as an alternative for people seeking healthier food options. They are popular portable snacks commonly eaten between meals. This study aimed to develop snack bars made with tapioca flour, Brazil nut and
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f02f4dcc02ca4468b9e90a149d633326
Publikováno v:
Revista Brasileira de Fruticultura, Vol 39, Iss spe (2017)
ABSTRACT The present study aimed to process buriti fruits by dehydration and spraying and to evaluate their shelf-life in polyethylene plastic packaging at different storage temperatures. The edible part of the fruit was dehydrated, crushed and sieve
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/816b48eb2708406796bb3918c5a521b3