Zobrazeno 1 - 10
of 180
pro vyhledávání: '"Amaranthus spp"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Walaa A. Hassan, Afrah E. Mohammed, Najla A. AlShaye, Hana Sonbol, Salma A. Alghamdi, Duilio Iamonico, Shereen M. Korany
Publikováno v:
PeerJ, Vol 11, p e16708 (2023)
The present work aimed at differentiating five Amaranthus species from Saudi Arabia according to their morphology and the ability in nanoparticle formulation. Biogenic silver nanoparticles (AgNPs) were synthesized from leaf extracts of the five Amara
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f079bac58424436eb19c50ef5c3b4709
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Rhizosphere Microbiomes of Amaranthus spp. Grown in Soils with Anthropogenic Polyelemental Anomalies
Publikováno v:
Agronomy, Vol 13, Iss 3, p 759 (2023)
Study of rhizospheric microbial communities of plants growing under different environmental conditions is important for understanding the habitat-dependent formation of rhizosphere microbiomes. The rhizosphere bacterial communities of four amaranth c
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d1ad4480189640588ac3b2f04145ed1a
Autor:
Mmbulaheni Happiness Netshimbupfe, Jacques Berner, Frank Van Der Kooy, Olakunle Oladimeji, Chrisna Gouws
Publikováno v:
Plants, Vol 12, Iss 4, p 953 (2023)
Drought and heat stress is known to influence the accumulation of mineral content, antioxidant activity, phenolics, flavonoids and other bioactive compounds in many tolerant leafy vegetables. Amaranthus plants can tolerate adverse weather conditions,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0a67c5d1378d4aa196bbcf65c21a788c
Publikováno v:
Bulletin of the National Research Centre, Vol 43, Iss 1, Pp 1-10 (2019)
Abstract Background Grain amaranth (Amaranthus spp.) has been cultivated since ancient times in some countries in the world and it is one of the oldest food crops. At present, the crop has gained more importance in the plains of India, especially in
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cebcbe4477a9412fab10e3ac071466d3
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Nuryanti
Publikováno v:
JIIS: Jurnal Ilmiah Ibnu Sina, Vol 3, Iss 1, Pp 28-36 (2018)
Accumulation of heavy metals in the environment increase as effect of industrial activity and technological developments. The potential danger of heavy metal lead (Pb) in the environment and human health has become a major concern for researchers. Th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5d52b3bca96d4122a52511368636244c
Publikováno v:
Weed Science, 2002 Jan 01. 50(1), 54-63.
Externí odkaz:
https://www.jstor.org/stable/4046441
Autor:
Felix, Joel
Publikováno v:
Weed Science, 2001 Nov 01. 49(6), 780-787.
Externí odkaz:
https://www.jstor.org/stable/4046428