Zobrazeno 1 - 10
of 762
pro vyhledávání: '"Alkylresorcinols"'
Publikováno v:
Shipin Kexue, Vol 45, Iss 19, Pp 296-303 (2024)
Whole-wheat foods are rich in various nutrients. Long-term consumption of whole-wheat foods can prevent chronic metabolic diseases, which has become a new trend in the healthy transformation of the grain industry. However, a standard system for whole
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0baa02b687a94967a7f6eb4960649b1b
Autor:
Zongwei Wang, Lina Guan, Yiman Zhang, Xinyu Hou, Ziyuan Wang, Fei Gao, Gaoqi Ye, Jing Wang, Jie Liu
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 117, Iss , Pp 106238- (2024)
Wheat alkylresorcinols (ARs) are phenolic lipids present in the bran part of whole grain wheat, which have been proven to improve obesity and atherosclerosis. However, the effects of ARs on hepatic steatosis and their possible mechanisms remain uncle
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d729ea01209d47c8a238244eef3b09a7
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Molecules, Vol 29, Iss 17, p 4106 (2024)
Spelt Triticum aestivum L. subsp. spelta (cv. Wirtas), einkorn Triticum monococcum L. (cv. Samopsza) and emmer Triticum dicoccum Schrank (Schuebl) (cv. Płaskurka biała and Płaskurka ciemna) spring wheat cultivars were analyzed and compared to comm
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a1d9932c20254d5da7d1d93e91df9044
Publikováno v:
Journal of Plant Interactions, Vol 17, Iss 1, Pp 127-139 (2022)
Burkholderia glumae is a relevant worldwide pathogen of rice. B. glumae unfavorably affects the throughput of rice crops provoking seedling death and blight panicles. Different intrinsic and extrinsic factors influence the interaction, the host physi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9c2ad27e08ca413aab05c8d5570d9da5
Autor:
Alicja Sułek, Grażyna Cacak-Pietrzak, Marcin Studnicki, Jerzy Grabiński, Anna Nieróbca, Marta Wyzińska, Marcin Różewicz
Publikováno v:
Agriculture, Vol 14, Iss 3, p 418 (2024)
Cultivar, habitat conditions and agrotechnology have an influence on the yield and chemical composition of rye grain. The main anti-nutritional substances present in rye grain include alkylresorcinols, water-soluble pentosans and trypsin inhibitors.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c4e5127242af420690f988f0819675b0
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Anna Turesson Wadell, Linnea Bärebring, Erik Hulander, Inger Gjertsson, Rikard Landberg, Helen Lindqvist, Anna Winkvist
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 10 (2023)
BackgroundIn the ADIRA (Anti-inflammatory Diet In Rheumatoid arthritis) trial, compliance to the study diets has previously been described primarily with a score based on reported intake of trial foods from telephone interviews. The aim of this study
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9157d957d0f24595a8fc9a8024da2971