Zobrazeno 1 - 10
of 173
pro vyhledávání: '"Alkaline solubilization"'
Publikováno v:
Future Foods, Vol 9, Iss , Pp 100385- (2024)
Microalgae, Chlorella vulgaris exhibits substantial potential as a sustainable food ingredient, but its robust cell wall and limited protein solubility hinder industrial scale protein recovery. A comprehensive solution was devised, integrating dry be
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8dcd3e47ebaa4d5c9e82e8d31335a350
Publikováno v:
Future Foods, Vol 9, Iss , Pp 100368- (2024)
Microalgal alternative proteins are increasingly recognized as a sustainable and promising source for future food production. Despite the widespread use of alkaline solubilization in protein extraction, its influence on the functional properties of m
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/55451cd7ca8e4ec1a20212ba00c7c8cd
Autor:
Uillian Mozart Ferreira Mata Cerqueira, Juscelia Pereira Santos Alves, Walter Nei Lopes Santos, Bernardo da Silva Pita, Cleber Galvão Novaes, Sulene Alves Araújo, Marcos Almeida Bezerra
Publikováno v:
Advances in Sample Preparation, Vol 9, Iss , Pp 100104- (2024)
Application of tetramethylammonium hydroxide for the treatment of samples prior to elemental analysis over the last five years is approached in this review article. Characteristics and properties of this reagent are described for a better understandi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/39f8f382ef544bbc86b9aec277b5a4f7
Autor:
M. D. Bocarando-Guzmán, Silvia Luna-Suárez, Aleida S. Hernández-Cázares, J. Andrés Herrera-Corredor, J. Valente Hidalgo-Contreras, M. A. Ríos-Corripio
Publikováno v:
International Journal of Food Properties, Vol 25, Iss 1, Pp 733-747 (2022)
The physicochemical and functional properties of flour (MF) and a protein isolate (MPI) obtained from moring leaves were evaluated and compared. These properties were evaluated and compared with a commercial soybean protein isolate (SPI). MPI was obt
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/76853b79a11b4a42b17aa2a4cef258f9
Publikováno v:
Ultrasonics Sonochemistry, Vol 99, Iss , Pp 106539- (2023)
The possibility of reducing the amount of fresh water used during alkaline the pH-shift processing of salmon head (SH) and herring frame (HF) was evaluated with ultrasound (US) as a tool to mitigate its negative effects on protein yield. The role of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5e86a86340b94a85a296c96b4295a14f
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Foods, Vol 10, Iss 3, p 549 (2021)
Although pea protein has been widely explored, its consumption is still limited by undesirable sensory characteristics and low solubility. All these properties can be modified during protein extraction process. Besides, previous studies showed that l
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e7a52e4068b04803b3ca55f8ad5457b2
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.