Zobrazeno 1 - 10
of 210
pro vyhledávání: '"Agroecological practices"'
Autor:
Abdoul Rasmane Bagagnan, David Berre, Heidi Webber, Juliette Lairez, Hamado Sawadogo, Katrien Descheemaeker
Publikováno v:
Frontiers in Sustainable Food Systems, Vol 8 (2024)
Cropping systems in the North-Sudanian zone of Burkina Faso face significant challenges related to poor yields, declining soil fertility and harsh climatic conditions. Together these necessitate a shift toward more sustainable farming practices. Agro
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3b8cded7ba794b5fa4c1574b42a7fd33
Autor:
Fabiana Oliveira da Silva, Eduardo C. Arellano, Blandina Felipe Viana, Vinina Silva‐Ferreira, Patricia Oliveira‐Rebouças, Nadia Rojas‐Arévalo, Andrés Muñoz‐Sáez, Valentina P. Jimenez, Natalia B. Zielonka, Liam P. Crowther, Lynn V. Dicks
Publikováno v:
People and Nature, Vol 6, Iss 2, Pp 833-848 (2024)
Abstract Agricultural intensification and expansion are the main drivers of biodiversity loss that continue to increase this century, especially in South America. International markets and global policy provide incentives and frameworks to address th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4fb2a7c1395c404485c41a4a5887c383
Publikováno v:
Land, Vol 13, Iss 9, p 1457 (2024)
Agroecology refers to the greening of agrosystems with the mobilization of ecosystem services in order to limit exogenous inputs, enhance biodiversity and moderate the exploitation of natural resources. Agroecological practices offer pathways for tra
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/21b6a41029dc4dff8e2de4a1aa432258
Publikováno v:
Frontiers in Sustainable Food Systems, Vol 7 (2023)
The simplification of the landscape as a consequence of the decrease in biodiversity and the adoption of monoculture production systems has led to a significant decrease in the provision of ecosystem services in the territory. The conversion of agroe
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/755c3a9fbc904311b3552e25d92c393e
Autor:
Gabriela Valeria Villavicencio-Valdez, J. Jacobi, M. Schneider, M. A. Altieri, H. Suzán-Azpiri
Publikováno v:
Frontiers in Sustainable Food Systems, Vol 7 (2023)
Small-scale agroecological practices in the urban areas of Querétaro, México, as in other mid-sized cities, could maintain agrobiodiversity pools and sufficient productivity for a food sovereignty baseline. The application of agroecological princip
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5f7db99e96b44115b9d9f3d3f9ddfb65
Autor:
Malak Hazimeh, Leonidas Sotirios Kyrgiakos, Georgios Kleftodimos, Christina Kleisiari, Marios Vasileiou, George Vlontzos
Publikováno v:
Proceedings, Vol 94, Iss 1, p 4 (2024)
Conventional agricultural techniques cannot fulfill the requirements of a sustainable food value chain. Agroecology can be a great alternative practice for transforming the current agricultural systems. This approach combines ecology and agriculture,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/11954fb597a747bab358b8450afd0cea
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
D. Kirechev
Publikováno v:
Trakia Journal of Sciences, Vol 19, Iss Suppl. 1, Pp 207-215 (2021)
The study analyses the potential of agroecological practices in agricultural land use to ensure increased sustainability of the agri-food system. Conventional agricultural practices are perceived to have an increasingly negative impact on land use, n
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/79f01ff00b5342dbbd03f9fd93d46920