Zobrazeno 1 - 10
of 280
pro vyhledávání: '"Agro-industrial residue"'
Publikováno v:
Data in Brief, Vol 57, Iss , Pp 111113- (2024)
Parabens are a family of p-hydroxybenzoic acid esters used as preservatives in food, cosmetics, and pharmaceuticals products, parabens are pollutants that have been detected in the environment at low concentrations. Recent research describes that par
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5b60643de3df4e6fb440a90c75ae7c8d
Publikováno v:
Journal of Water and Land Development, Iss No 56, Pp 164-171 (2023)
Contamination of water bodies by heavy metals is a continuously growing environmental issue. High concentrations of mercury (Hg) in river waters are a recognized environmental problem, because it is one of the most toxic heavy metal ions as it causes
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0c09fa616c0743df8e44f7b546af003f
Autor:
Ruan Ezequiel Gemmer, Cleide Borsoi, Betina Hansen, Marcos Aurélio Dahlem Júnior, Edson Luiz Francisquetti, Lilian Vanessa Rossa Beltrami, Ademir José Zattera, André Luis Catto
Publikováno v:
Journal of Natural Fibers, Vol 19, Iss 15, Pp 10539-10549 (2022)
In this work, we evaluated the extraction of nanocellulose from agro-industrial residue of yerba mate (YM, Ilex paraguariensis, St.Hil) sticks through chemical (bleaching and 2,2,6,6-tetramethylpiperidine-1-oxyl (TEMPO)-mediated oxidation), physical
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/026d1471be8e4ed7913368c7bd861825
Autor:
Jessica Thaís do Prado Silva, Millene Henrique Borges, Carlos Antonio Cardoso de Souza, Carmen Sílvia Fávaro-Trindade, Paulo José do Amaral Sobral, Alessandra Lopes de Oliveira, Milena Martelli-Tosi
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 2, p 279 (2024)
A considerable number of grape pomaces are generated annually. It represents a rich source of bioactive compounds, such as phenolic compounds and anthocyanins. Pressurized liquid extraction (PLE) has emerged as a green technology for recovering bioac
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d9a50103389940f2a3a1a2d1c755fda9
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Ester Foppa Pedretti, Daniele Duca, Martina Ballarini, Kofi Armah Boakye-Yiadom, Alessio Ilari
Publikováno v:
Resources, Environment and Sustainability, Vol 12, Iss , Pp 100110- (2023)
Europe has increased its production, processing, and export of vegetables in recent decades due to changing dietary patterns supporting a greater consumption of vegetables high in nutrition. The growing interest in environmental issues has led to adv
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f1aaaddd8581492faf41be1161ed36d2
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Jazmín E. Méndez-Hernández, Luis V. Rodríguez-Durán, Jesús B. Páez-Lerma, Nicolás O. Soto-Cruz
Publikováno v:
Fermentation, Vol 9, Iss 9, p 804 (2023)
The production of secondary metabolites can be improved with the supply of precursors both in submerged and solid-state fermentation (SSF). Microorganisms assimilate the precursors and biotransform them to excrete compounds of commercial interest. Th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/966be2f216d4498f909afe7261a92958