Zobrazeno 1 - 10
of 10
pro vyhledávání: '"Aglianico wine"'
Autor:
Bruno Testa, Francesca Coppola, Massimo Iorizzo, Massimo Di Renzo, Raffaele Coppola, Mariantonietta Succi
Publikováno v:
Beverages, Vol 10, Iss 3, p 88 (2024)
In the last decade, the application of non-Saccharomyces yeasts in oenology as a natural tool to obtain wine diversification and higher quality has aroused great interest. In this work, three Metschnikowia pulcherrima strains, isolated from a vineyar
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/965cf5737f9f4e368aa14736f58ab25e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Sabato Guerriero, Loredana Marcolongo, A. Sorrentino, Floriana Boscaino, Elena Ionata, Francesco La Cara
Publikováno v:
Journal of food science and technology (Online) 56 (2019): 4982–4991. doi:10.1007/s13197-019-03970-9
info:cnr-pdr/source/autori:Boscaino F.; Ionata E.; La Cara F.; Guerriero S.; Marcolongo L.; Sorrentino A./titolo:Impact of Saccharomyces cerevisiae and Metschnikowia fructicola autochthonous mixed starter on Aglianico wine volatile compounds/doi:10.1007%2Fs13197-019-03970-9/rivista:Journal of food science and technology (Online)/anno:2019/pagina_da:4982/pagina_a:4991/intervallo_pagine:4982–4991/volume:56
info:cnr-pdr/source/autori:Boscaino F.; Ionata E.; La Cara F.; Guerriero S.; Marcolongo L.; Sorrentino A./titolo:Impact of Saccharomyces cerevisiae and Metschnikowia fructicola autochthonous mixed starter on Aglianico wine volatile compounds/doi:10.1007%2Fs13197-019-03970-9/rivista:Journal of food science and technology (Online)/anno:2019/pagina_da:4982/pagina_a:4991/intervallo_pagine:4982–4991/volume:56
Non-Saccharomyces yeasts are metabolically active during grape must fermentations and can contribute with enzymes and metabolites to enhance the complexity and to define the final wine aroma. Nowadays, the use of non-Saccharomyces yeasts in combinati
Autor:
Francesco Letizia, Francesca Coppola, Massimo Di Renzo, Patrizio Tremonte, Bruno Testa, Silvia Jane Lombardi, Massimo Iorizzo, Mariantonietta Succi
Publikováno v:
Processes, Vol 9, Iss 326, p 326 (2021)
Processes
Volume 9
Issue 2
Processes
Volume 9
Issue 2
In this work was evaluated the effect of sequential inoculum of Hanseniaspora uvarum AS27 strain and a commercial Saccharomyces cerevisiae yeast on the physical–chemical and organoleptic features of Aglianico, a traditional red wine of Southern Ita
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Jeannette J. Lucejko, Vincenzo Longo, Laura Pucci, Chiara Gerardi, Morena Gabriele, Valentina Domenici
Publikováno v:
Food chemistry 245 (2018): 1105–1112. doi:10.1016/j.foodchem.2017.11.060
info:cnr-pdr/source/autori:Morena Gabriele, Chiara Gerardi, Jeannette J. Lucejko, Vincenzo Longo, Laura Pucci, Valentina Domenici/titolo:Effects of low sulfur dioxide concentrations on bioactive compounds and antioxidant properties of Aglianico red wine/doi:10.1016%2Fj.foodchem.2017.11.060/rivista:Food chemistry/anno:2018/pagina_da:1105/pagina_a:1112/intervallo_pagine:1105–1112/volume:245
info:cnr-pdr/source/autori:Morena Gabriele, Chiara Gerardi, Jeannette J. Lucejko, Vincenzo Longo, Laura Pucci, Valentina Domenici/titolo:Effects of low sulfur dioxide concentrations on bioactive compounds and antioxidant properties of Aglianico red wine/doi:10.1016%2Fj.foodchem.2017.11.060/rivista:Food chemistry/anno:2018/pagina_da:1105/pagina_a:1112/intervallo_pagine:1105–1112/volume:245
This study analyzed the effect of low sulfur dioxide concentrations on the chromatic properties, phytochemical composition and antioxidant activity of Aglianico red wines with respect to wines produced from conventional winemaking. We determined the
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.