Zobrazeno 1 - 10
of 94
pro vyhledávání: '"Agave tequilana Weber"'
Autor:
Talita Szlapak Franco, Maria Guadalupe Lomelí Ramirez, Rosa María Jiménez Amezcua, Salvador García Enríquez, Maite Renteria Urquíza, Eduardo Mendizábal Mijares, Graciela Inez Bolson De Muñiz
Publikováno v:
Journal of Natural Fibers, Vol 19, Iss 15, Pp 10015-10030 (2022)
Cellulose nanofibers are often available in aqueous suspensions (~90% water), and water removal becomes necessary to transportation, practical application, and characterization by specific instruments such as x-ray diffractometer or FTIR spectrometer
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2734b8b61fbf4c0cb6627fc2e68f48f3
Publikováno v:
Environmental Research Communications, Vol 6, Iss 1, p 011002 (2024)
Tequila has a designation of origin by which it can only be produced with the blue agave ( Agave tequilana Weber blue variety) grown in certain regions of Mexico. For several decades, an intensive asexual technique of reproduction has prevailed in th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/dbed813e5c8f42e4baac728807bd7644
Autor:
Talita Szlapak Franco, Graciela Boltzon de Muniz, María Guadalupe Lomelí-Ramírez, Belkis Sulbarán Rangel, Rosa María Jiménez-Amezcua, Eduardo Mendizábal Mijares, Salvador García-Enríquez, Maite Rentería-Urquiza
Publikováno v:
Biology and Life Sciences Forum, Vol 28, Iss 1, p 2 (2023)
This work presents a review related to the obtainment of cellulose from different structures in agro-industrial residues, both for application in the food industry and for the reinforcement of other materials. Cellulose nanofibers are produced by the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1d7783dbdcfd4b4e8a0ebd78491f2e90
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Revista Colombiana de Química, Volume: 49, Issue: 3, Pages: 12-3, Published: 18 DEC 2020
Resumen Los fructanos son carbohidratos de estructura química diversa distribuidos en diferentes taxa. En las plantas, además de constituir una importante fuente de carbono, han sido asociados con la tolerancia a diferentes tipos de estrés. La bio
Autor:
Salvador García Barrón, José Manuel Cabrera Sixto, César Gutiérrez Vaca, Alberto Saldaña Robles, Ryszard Jerzy Serwatowski Hlawinska, Noé Saldaña Robles
Publikováno v:
Universidad de Guanajuato
UGTO
Redalyc-UGTO
UGTO
Redalyc-UGTO
En el estudio realizado se determinaron algunas propiedades físicas (dimensiones y pesos) de la planta de Agave tequilana Weber y de sus elementos por separado (piña, hojas y raíz) empleando instrumentos básicos de medición, así como tamb