Zobrazeno 1 - 10
of 383
pro vyhledávání: '"African yam-bean"'
Autor:
Ihenacho Jeffrey, Iyabode Kehinde, Emily Ayo-John, Paul Bankole, Michael Abberton, P. Lava Kumar, Taofeek Adegboyega, Olaniyi Oyatomi
Publikováno v:
Scientific Reports, Vol 14, Iss 1, Pp 1-8 (2024)
Abstract African yam bean (AYB) (Sphenostylis stenocarpa (Hochst ex. A. Rich.) harms) an underutilized legume that produces nutritionally healthy seeds and tubers in some variety. The low yield of the crop is attributed to production constraints such
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/55cb2b8798d84a93a8427a55526a7eed
Publikováno v:
Agriculture, Vol 14, Iss 11, p 1874 (2024)
Research on the production of field crops in semi-arid regions mainly focuses on irrigation and climate change adaptation because these are emphasized as the practices determining yields of field crops in these regions. The need to evolve research in
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1ef480ee40234aeead47cc28defb61af
Publikováno v:
Journal of Agricultural Extension, Vol 27, Iss 3, Pp 91-99 (2023)
The study examined socioeconomic determinants of African yam bean production among smallholder crop farmers in Ekiti State. Using a structured questionnaire and interview schedule, data were collected from sampled 120 farmers. Data were analysed usin
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/50c7e72797264b2eadc363b1bd700f89
Autor:
Prince Emmanuel Norman, Kumba Yannah Karim, Yvonne Sylvia Gloria Ethel Norman, William Lonaah Vamboi
Publikováno v:
Journal of Tropical Crop Science, Vol 10, Iss 03 (2023)
A solid understanding of the genetic control of traits within breeding populations is essential for selecting superior genotypes and parent plants for African yam bean (AYB) cultivation. In this study, we explored the phenotypic breeding values and g
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/976a15f81c2a49c5b2cb2c0e19cbe03f
Publikováno v:
Croatian Journal of Food Science and Technology, Vol 15, Iss 1, Pp 28-36 (2023)
African yam bean seeds condiment is an unpopular nutritive local food seasoning compared to Iru and is mostly produced by natural fermentation. Production with a defined starter culture will give a novel functional condiment with enhanced nutritive v
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/beecda0d826646cd9db38cdaf24ab5b9
Autor:
Omobolanle Omowunmi OLORODE, Emmanuel Kehinde OKE, Pius Alaba AGBEBI, Adebola Atinuke ALABI, Femi Fidelis AKINWANDE
Publikováno v:
Food and Environment Safety, Vol 21, Iss 4, Pp 273-291 (2022)
This study investigated the functional, pasting and sensory properties of complementary food from blends of orange fleshed sweet potato, roasted African yam bean and tigernut composite flour using response surface methodology. Orange fleshed sweetpot
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d5f5d6a4dbfb4a85b93da98de1c654ee
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Jacob Olagbenro Popoola, Davelyne Ifechukude Eruemulor, Omena Bernard Ojuederie, Abiodun Sunday Oyelakin
Publikováno v:
Data in Brief, Vol 47, Iss , Pp 108944- (2023)
African yam bean (Sphenostylis stenocarpa (Hochst. ex A. Rich.) Harms.) (Fabaceae) is a versatile crop of nutritional, nutraceutical, and pharmacological value widely grown for its edible seeds and underground tubers. Its high-quality protein, rich m
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d8bcafa892fe4881bf30203c905f94f9