Zobrazeno 1 - 10
of 921
pro vyhledávání: '"Acidogenic fermentation"'
Publikováno v:
Environmental Science and Ecotechnology, Vol 21, Iss , Pp 100439- (2024)
The production of single cell protein (SCP) using lignocellulosic materials stands out as a promising route in the circular bioeconomy transition. However, multiple steps are necessary for lignocellulosics-to-SCP processes, involving chemical pretrea
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4a87dd5ae60d44c28ead1b39042e7455
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Animals, Vol 14, Iss 16, p 2330 (2024)
The growing demand for sustainable ruminant feed alternatives has motivated the application of bioconversion approaches for the valorization of agro-food byproducts (AFB) into feed additives and supplements. The present study thoroughly investigated
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/abe50bb2d0324f8f80f814963e628a79
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Miguel Casallas-Ojeda, Noemi Perez-Esteban, Iván Cabeza, Martha Cobo, Mario Olaya-Rincon, Diana M. Caicedo-Concha, Sergi Astals
Publikováno v:
Heliyon, Vol 10, Iss 5, Pp e26476- (2024)
Anaerobic digestion is a suitable technology to treat cheese whey (CW), a high-strength wastewater from cheesemaking. However, CW anaerobic digestion is limited by its high biodegradability, acidic pH, and lack of alkalinity. This publication evaluat
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c7fdb5a8924f412ca87e466af935979b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Water, Vol 16, Iss 11, p 1514 (2024)
Acidogenic fermentation is a technology that involves halting methanogenesis in the conventional anaerobic digestion process to produce mainly volatile fatty acids (VFAs). VFAs serve as direct precursors to energy-rich or higher value-added products
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5c321a7bf0614ddaaaf0c5570b27c8ac
Publikováno v:
Heliyon, Vol 9, Iss 11, Pp e21957- (2023)
Recovering resources from wastewater treatment is vital for the transition from a linear to a circular economy model in the water sector. Volatile Fatty Acids (VFAs) are valuable products among the possible recovered resources. This study investigate
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d048d928a27f4cc4aa5b2baf29d3ed01
Autor:
Sharli Jodhani, Joseph Sebastian, Jangho Lee, Kaushik Venkiteshwaran, Hyung-Sool Lee, Virender Singh, Banu Ormeci, Abid Hussain
Publikováno v:
Fermentation, Vol 10, Iss 3, p 162 (2024)
Acidogenic fermentation is an emerging biotechnology that allows for the utilization of food waste as a feedstock to produce high-value products such as short-chain fatty acids (SCFAs), effectively offering a tangible solution for food waste manageme
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e6e81033cf32476ba4f7980b984b2b3a
Autor:
Hee-Jeong Choi
Publikováno v:
Water Science and Technology, Vol 86, Iss 7, Pp 1693-1706 (2022)
The aim of this study was to investigate the sewage sludge reduction and biogas production using two-stage anaerobic co-digestion of sesame oil cake and sewage sludge. In the first stage (acidogenic fermentation), sesame oil cake (SOC) was acidogenic
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b027b45b655948faa9f1e0ef25249f92