Zobrazeno 1 - 10
of 285
pro vyhledávání: '"A. VÝROSTKOVÁ"'
Autor:
Zuzana Hanzelová, Eva Dudriková, Viera Lovayová, Jana Výrostková, Ivana Regecová, František Zigo, Klára Bartáková
Publikováno v:
Life, Vol 14, Iss 7, p 890 (2024)
Enterococci are a group of microorganisms that have a controversial position from some scientific points of view. The species of the greatest clinical importance are E. faecalis and E. faecium, which are common agents of nosocomial infections. Howeve
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c73c2246260b4c23875d2e7afa0bef45
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Veterinary Sciences, Vol 10, Iss 6, p 386 (2023)
This study was conducted to evaluate the incidence of mastitis in 153 dairy cows and to evaluate the kinetics of adhesion of isolates obtained from surfaces and milk in comparison with the reference strain (RS), CCM 4223. The surfaces of the floor, t
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/61dd30c2ee9247c7b9e3aa6453a98bc0
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
František Zigo, Milan Vasiľ, Zuzana Farkašová, Silvia Ondrašovičová, Martina Zigová, Jana Maľová, Jana Výrostková, Jolanta Bujok, Ewa Pecka-Kiełb
Publikováno v:
Potravinarstvo, Vol 14, Pp 358-364 (2020)
Given growing concerns about the use of antibiotics in the treatment of animals, identifying organic alternatives as feed additives to improve animal health and the development of immune responses has become of interest in dairy farming. Humic acids
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e264c1f7877649e094be59f1e10507e7
Autor:
Ivana Regecová, Boris Semjon, Pavlina Jevinová, Peter Očenáš, Jana Výrostková, Lucia Šuľáková, Erika Nosková, Slavomír Marcinčák, Martin Bartkovský
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 19, p 3061 (2022)
Viticulture is one of the traditional industries in Slovakia, where there are six wine-growing regions: Malokarpatska, Southern Slovakia, Central Slovakia, Nitra, Eastern Slovakia, and Tokaj. This study focuses on the detection of microbiota in soil
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1f30d730db8f49c8bc83e97df7983079
Autor:
Jana Výrostková, Ivana Regecová, František Zigo, Slavomír Marcinčák, Ivona Kožárová, Mariana Kováčová, Daniela Bertová
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 14, p 2011 (2022)
The work deals with the issue of standardization and more accurate methodology for the isolation of gluten DNA in gluten-free products of plant origin, which is more demanding due to the more complex structure of plant cells. Three isolation methods
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d34e6b7457fc43ef946d08e547a73dd8