Zobrazeno 1 - 10
of 27
pro vyhledávání: '"A. Oaxaca-Luna"'
Autor:
Rosalba Zepeda Bautista, Juan Alfonso Oaxaca Luna, María de los Ángeles Cornejo Villegas, Martha Elena Domínguez Hernández, María de la Luz Zambrano Zaragoza, María Del Carmen Valderrama Bravo
Publikováno v:
International Agrophysics. 34:241-252
Autor:
Margarita Contreras-Padilla, T. Rojas-González, A. Oaxaca-Luna, G. Sánchez-Hernández, Claudia Hernández-Aguilar, C. Pérez-Reyes, F. A. Domínguez-Pacheco, C. Valderrama-Bravo
Publikováno v:
International Agrophysics. 32:387-394
Maize grains were treated with electromagnetic fields and nixtamalized with nejayote, in order to analyze the effect of such treatments on the microbiological and viscoelastic properties of masa, and on sensory tests of tortilla. A sample of maize gr
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
A. Dominguez-Pacheco, Y. López-Ramírez, S. Jiménez-Ambriz, A. Oaxaca-Luna, C. Valderrama-Bravo, E. Moreno-Martínez, Claudia Hernández-Aguilar
Publikováno v:
LWT - Food Science and Technology. 61:496-502
Nixtamalization is an important process because it results in an increased calcium intake in consumers eating products that have been thus prepared. Nixtamalization generates a high amount of organic waste called nejayote. The objective of this resea
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
D.G. Espinosa-Arbeláez, A. Del Real López, Elsa Gutiérrez-Cortez, C. Valderrama-Bravo, A. Oaxaca-Luna, Mario E. Rodríguez-García, Margarita Contreras-Padilla
Publikováno v:
CyTA - Journal of Food. 11:75-83
Nejayote is a nixtamalization waste by-product, and for this reason, in this study, filtration cakes as well as filtrate nejayote were evaluated to select the filter medium and also to establish the operation conditions. The different media used as f
Autor:
Alejandra Rojas-Molina, Isela Rojas-Molina, C. Valderrama-Bravo, Elsa Gutiérrez-Cortez, A. Oaxaca-Luna, E. De la Rosa-Rincón, Mario E. Rodríguez-García
Publikováno v:
Journal of Food Engineering. 98:126-132
In the present work the results of the mechanism of calcium uptake in nixtamalized corn kernel were studied. The results showed that at a critical time, the calcium uptake in the pericarp suffers a drastic change; this fact cannot be associated only
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
C. Pérez-Reyes, Claudia Hernández-Aguilar, C. Valderrama-Bravo, G. Sánchez-Hernández, N. Flores-Saldaña, P. Villagran-Ortíz, F. A. Domínguez-Pacheco, A. Oaxaca-Luna
Publikováno v:
Journal of Food Processing and Preservation. 41:e12748
Nixtamalization process generates a large amount of waste called nejayote. The purpose of this research was to evaluate the microbiological and rheological properties of masa obtained from nixtamalized maize with nejayote at processing and 4 days aft
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.