Zobrazeno 1 - 10
of 326
pro vyhledávání: '"A. Mnasser"'
Autor:
Manuel Cuevas-Aranda, Mª Lourdes Martínez-Cartas, Fahd Mnasser, Adnan Asad Karim, Sebastián Sánchez
Publikováno v:
Bioresources and Bioprocessing, Vol 11, Iss 1, Pp 1-16 (2024)
Abstract Almond pruning biomass is an important agricultural residue that has been scarcely studied for the co-production of sugars and solid biofuels. In this work, the production of monosaccharides from almond prunings was optimised by a two-step p
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/64bbdf51706547ecb8d401fcf347313a
Autor:
Mounira Elbaz, Souhir Ben Abdesslem, Alexis St-Gelais, Mouna Boulares, Olfa Ben Moussa, Monaam Timoumi, Mnasser Hassouna, Mohammed Aider
Publikováno v:
Food Chemistry Advances, Vol 4, Iss , Pp 100734- (2024)
The aim of this work was to study the chemical composition, antioxidant properties and antibacterial activity of Tunisian fennel (Foeniculum vulgare Mill.) leaves grown under conventional and organic cultivation conditions. Analysis of chemical compo
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b222d9e60f524129a34e338d9e66397f
Autor:
Elbaz, Mounira, Abdesslem, Souhir Ben, St-Gelais, Alexis, Boulares, Mouna, Moussa, Olfa Ben, Timoumi, Monaam, Hassouna, Mnasser, Aider, Mohammed
Publikováno v:
In Food Chemistry Advances June 2024 4
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Souhir Ben Abdesslem, Mounira Elbaz, Mouna Boulares, Olfa Ben Moussa, Monaam Timoumi, Mnasser Hassouna
Publikováno v:
Journal of Oasis Agriculture and Sustainable Development, Vol 4, Iss Special, Pp 110-216 (2022)
Foeniculum vulgare has an important medicinal and economic role due to the frequent use of different parts of the plant. However, fennel seeds are the most exploited especially in culinary preparations and food industries. In order to highlight the b
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/38087d19e04245e9a74633e50f4dc18c
Autor:
Mounira Elbaz, Souhir Ben Abdesslem, Olfa Ben Moussa, Mouna Boulares, Monaam Timoumi, Mnasser Hassouna
Publikováno v:
Journal of Oasis Agriculture and Sustainable Development, Vol 4, Iss Special, Pp 93-103 (2022)
Fennel (Foeniculum vulgare Mill.) is a very popular, aromatic, herbaceous plant that belongs to the Apiaceae family. It is among most important spices and medicinal species over the world. Nevertheless, in Tunisia fennel cultivation doesn't cover the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7bc2817b2b4d4a5880814e446e94a1cc
Publikováno v:
Mljekarstvo, Vol 72, Iss 4, Pp 201-212 (2022)
Similar to cow’s milk, camel milk also contains the essential nutrients as well as potentially therapeutic compounds with antihypertensive, and antioxidant properties. In the current study, camel milk was used for developing a new probiotic camel m
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ba6b4c730833413ca50550605e2d0755
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Islem Dammak, Norah Salem Alsaiari, Imene Fhoula, Abdelfattah Amari, Zohra Hamdi, Mnasser Hassouna, Faouzi Ben Rebah, Tahar Mechichi, Salma Lasram
Publikováno v:
Toxins, Vol 14, Iss 7, p 465 (2022)
In this paper, we assessed the ability of two strains of Saccharomyces cerevisiae, in viable and dead forms, to remove ochratoxin A (OTA) from an artificially contaminated synthetic grape juice medium (SGM) (10 µg OTA/L) and a naturally contaminated
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c90aa5e048794878bb3e998338d2623f