Zobrazeno 1 - 10
of 42
pro vyhledávání: '"A. Jánosity"'
Autor:
Anna Jánosity, József Baranyi, Botond Bendegúz Surányi, Sonja Smole Možina, Andrea Taczman-Brückner, Gabriella Kiskó, Anja Klančnik
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 14 (2023)
Our aim was to find the optimal efflux inhibitor concentration of a natural component, carvacrol, as a function of the physiological state of Escherichia coli. Using fluorescence-based measurements with two strains of E. coli, the effect of carvacrol
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5b14c741bff14bb0b4fa9cccab0b52ab
Publikováno v:
In International Journal of Food Microbiology 16 September 2021 354
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Acta Alimentaria.
Listeria monocytogenes is able to form biofilms on food contact surfaces. Effectiveness of salt concentration, pH, and temperature on the formation of L. monocytogenes biofilms was evaluated individually and in combinations using microtiter plate ass
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Sajó, István E., Kovács, Gréta B., Pasinszki, Tibor, Bombicz, Petra A., May, Zoltán, Szilágyi, Imre M., Jánosity, Anna, Banerji, Kalyan K., Kant, Rajni, Kótai, László
A widely used oxidizing agent in organic chemistry with an assumed structure of “[Ag(py)2]MnO4” and its perchlorate and perrhenate analogues are studied. Their synthesis in pure form is challenging. In order to clarify the chemical nature of the
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::113eafece8550f9511f7311feac0d380
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Distribution of bacterial single cell parameters and their estimation from turbidity detection times
Publikováno v:
Food microbiology. 104
The stochastic growth of homogeneous bacterial populations in the wells of a microtiter plate was studied as a function of the random initial cell number and their random individual lag times. These significantly affected the population growth in the
Publikováno v:
International journal of food microbiology. 354
Predictive microbiology methods were used to study the effect of carvacrol on the bacterial resistance to antimicrobials. Our objective was to estimate the optimum dose of carvacrol at concentrations below its MIC value (Minimum Inhibitory Concentrat
Autor:
Károly Lázár, Anna Mária Keszler, Fanni Fekete, Li Zhibin, Anna Jánosity, László Kótai, Imre Miklós Szilágyi
Publikováno v:
Journal of Thermal Analysis and Calorimetry. 134:1863-1872
In this study, the goal was to find lower temperature for separating the Zn and Fe content of ZnFe2O4 by sulfation reaction than previously achieved and to study the various reaction steps of sulfation. Hence, the reaction of ZnFe2O4 with Mohr’s sa