Zobrazeno 1 - 10
of 462
pro vyhledávání: '"α-amylase inhibitor"'
Autor:
Rameshwar M. More, Ashwini L. Jakkawad, Archana B. Kadam, Harish B. Musale, Vivek T. Humne, Subhash B. Junne
Publikováno v:
Results in Chemistry, Vol 9, Iss , Pp 101657- (2024)
A design and synthesis of novel series of substituted thiazolidinone has been synthesised from 2-amino-thiazole and pyrazole-2-aldehyde using DCC under mild condition. These compounds were first examined for α-amylase inhibition, glucose uptake acti
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e57ae60b429e4727ad0ca60d74501dc9
Autor:
Oksana Sintsova, Darya Popkova, Aleksandr Kalinovskii, Anton Rasin, Natalya Borozdina, Elvira Shaykhutdinova, Anna Klimovich, Alexander Menshov, Natalia Kim, Stanislav Anastyuk, Mikhail Kusaykin, Igor Dyachenko, Irina Gladkikh, Elena Leychenko
Publikováno v:
Biomedicine & Pharmacotherapy, Vol 168, Iss , Pp 115743- (2023)
Diabetes mellitus is a serious threat to human health in both developed and developing countries. Optimal disease control requires the use of a diet and a combination of several medications, including oral hypoglycemic agents such as α-glucosidase i
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/297f320926754531b825e09b094c4006
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 24, p 4425 (2023)
Inhibiting α-amylase can lower postprandial blood glucose levels and delay glucose absorption, offering an effective approach for the development of antidiabetic diets. In this study, an active constituent with inhibitory activity against α-amylase
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7d1157bca2304f9d981801b48cee1614
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Shipin gongye ke-ji, Vol 43, Iss 12, Pp 475-485 (2022)
α-amylase inhibitors (α-AI) are a kind of active substances which show inhibitory activities to human, insect pancreas and saliva. α-AI can reduce blood glucose index in human body and kill insects, thus widely used in medicine and agriculture. Th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/36a157cca6f24f3d91364295c4917b16
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 9 (2023)
The main symptoms of diabetes are hyperglycemia and insulin resistance. The inhibition of the starch digestion enzymes could effectively regulate starch digestion and glucose absorption, thereby slowing or treating the symptoms of postprandial hyperg
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/af85394ce0294c9fb06d3e0e5636dc51
Publikováno v:
Songklanakarin Journal of Science and Technology (SJST), Vol 43, Iss 5, Pp 1499-1506 (2021)
The use of natural products to inhibit α-amylase and α-glucosidase is a strategy in the treatment of diabetes. This study investigated the phytochemical profile and antioxidant activity of, and α-amylase and α-glucosidase inhibition by banana ce
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/dc2b9a3313074acea389723fadb3e9c1