Zobrazeno 1 - 10
of 95
pro vyhledávání: '"Škrivanko, Mario"'
Autor:
Balić, Davor, Marucci, Gianluca, Krajina, Marija, Benić, Miroslav, Mihaljević, Željko, Andreanszky, Tibor, Sukalić, Tomislav, Lukačević, Damir, Miškić, Tihana, Škrivanko, Mario
Publikováno v:
In Veterinary Parasitology June 2024
Autor:
Pleadin, Jelka, Jadrić, Marina, Kudumija, Nina, Zadravec, Manuela, Kiš, Goran, Mihaljević, Željko, Škrivanko, Mario, Samardžija, Marko
Publikováno v:
Veterinarska stanica
Volume 55
Issue 1 (online first)
Volume 55
Issue 1 (online first)
Zearalenone (ZEN) is a mycotoxin of the genus Fusarium which belongs to the group of macrocyclic lactones. ZEN contamination occurs during cereal harvest or in the early phase of storage if drying was insufficient. The aim of this study was to determ
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=dedup_wf_001::82a12deac5ef16960f987da72bacb8ff
https://doi.org/10.46419/vs.55.1.10
https://doi.org/10.46419/vs.55.1.10
Autor:
Kudumija, Nina, Kos, Ivica, Lešić, Tina, Vahčić, Nada, Vulić, Ana, Polak, Tomaž, Krešić, Greta, Vnučec, Ivan, Bendelja Ljoljić, Darija, Škrivanko, Mario, Bogdanović, Tanja, Pleadin, Jelka
Publikováno v:
Journal of Food Quality; 5/29/2024, Vol. 2024, p1-17, 17p
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Pleadin, Jelka, Vasilj, Višnja, Kudumija, Nina, Petrović, Danijela, Vilušić, Milica, Škrivanko, Mario
Publikováno v:
In Food Chemistry 1 June 2017 224:153-159
Autor:
Lolić, Marica, Škrivanko, Mario, Krajina, Marija, Balić, Davor, Šimpraga, Borka, Lohman Janković, Ivana, Matković, Kristina
Salmoneloza je druga najznačajnija zoonoza u zemljama Europske unije (EU) kao i cijelom svijetu. Iako se već nekoliko godina u EU provode nacionalni programi kontrole salmoneloza na razini primarne proizvodnje, meso peradi i njihovi proizvodi i dal
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=57a035e5b1ae::12c5ccf00013b8caee03e7b843e52d0c
https://www.bib.irb.hr/1194514
https://www.bib.irb.hr/1194514
Autor:
Vulić, Ana, Lešić, Tina, Kudumija, Nina, Zadravec, Manuela, Škrivanko, Mario, Vahčić, Nada, Pleadin, Jelka
Mycotoxins are toxic secondary metabolites produced by numerous types of moulds. They can contaminate both food and feed, so that they represent a serious public health threat. Sterigmatocystin (STC) is a mycotoxin mainly produced by different fungi
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=57a035e5b1ae::b21da7930df188f59afb0a25e4d94192
https://www.bib.irb.hr/1199946
https://www.bib.irb.hr/1199946
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Lešić, Tina, Vahčić, Nada, Kos, Ivica, Zadravec, Manuela, Jakopović, Željko, Jaki, Vesna, Perković, Irena, Škrivanko, Mario, Pleadin, Jelka
During ripening, the surface of dry-cured meat products becomes overgrown with moulds, which contribute to the development of specific flavour and taste owing to mould enzymes’ activity during fermentation and ripening, either sole or in synergy wi
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=57a035e5b1ae::fd54491ce70c7e195e60cb8ceb035d01
https://www.bib.irb.hr/1157574
https://www.bib.irb.hr/1157574